enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9021
EURO
37,5503
ALTIN
2.784,42
BIST
9.521,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C

Efes Selçuk “O AN’A” tanıklık edecek

Büyük Taarruz’un 102.

Efes Selçuk “O AN’A” tanıklık edecek
22.08.2024 15:00 | Son Güncellenme: 22.08.2024 15:01
0
A+
A-

Büyük Taarruz’un 102. yılı Efes Selçuk’ta 26 Ağustos Pazartesi günü saat 12.00’de Kurtuluş Yolu Anıtı önünde düzenlenecek törenle kutlanacak. Başkan Sengel, Kurtuluş Yolu Anıtı’nda bir kez daha tarihin o anlamlı anına hep birlikte tanıklık edeceklerini belirtti.

Kurtuluş Savaşının zaferle tamamlandığı, ülkenin işgal kuvvetlerden temizlendiği Büyük Taarruzu kutlamak amacıyla düzenlenen törende Efes Selçuk bir kez daha, Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un bilimle sanatı birleştiren eseri Kurtuluş Yolu Anıtı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin görüldüğü ana tanıklık edecek.

Hep beraber bu ana şahit olmaya var mısınız?

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin belirdiği o özel an, hepimize bu ülkenin bağımsızlık mücadelesini hatırlatacak” dedi.

Filiz Başkan, Atatürk’ün silüetinin belireceği o anın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecindeki zorlukları ve zaferleri bir kez daha hatırlatacağını ifade etti. Filiz Başkan, “Hep beraber bu ana şahit olmaya var mısınız?” dedi.

Kurtuluşun Kadınları sahnelenecek

Büyük Zaferin yıl dönümü kutlamaları kapsamında aynı günün akşamı saat 21.00’de Tiyatro Ofisi tarafından Amfi Tiyatro’da “Kurtuluşun Kadınları” adlı oyun sahnelenecek.

‘Kurtuluşun Kadınları’ adlı tiyatro oyunu ile izleyiciler, vatan savunmasında emek vermiş kahraman kadınların öykülerini yakından tanıma fırsatı bulacak. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı sebebiyle bu topraklar için mücadele etmiş, canını vermiş bütün “Kuvayi Milliye Kadınları”na Cumhuriyet Kadınlarına ithaf edilmiş bu anlamlı gösteriye tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı ve Metin Güler’in yönettiği oyunda Çete Ayşe, Kara Fatma, Gördesli Makbule, Nezahat Onbaşı, Tayyar Rahmiye, Halide Edip, Halime Çavuş ve Kurtuluş Savaşı’na emek veren daha birçok kadının öyküsü izleyiciyle buluşacak. Oyun 15 yaş üzeri sanatseverler için gösterime açık olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı