enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2644
EURO
37,3890
ALTIN
2.917,98
BIST
8.699,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Edremit Belediyesi’nden İtalya’ya önemli ziyaret: İklim Değişikliği ile Mücadelede Yeni Adımlar

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve belediye heyeti, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) ana faydalanıcı olduğu “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında İtalya’ya önemli bir ziyarette bulundu.

Edremit Belediyesi’nden İtalya’ya önemli ziyaret: İklim Değişikliği ile Mücadelede Yeni Adımlar
14.10.2024 19:52
0
A+
A-

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve belediye heyeti, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) ana faydalanıcı olduğu “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında İtalya’ya önemli bir ziyarette bulundu. “Gençlik Katılımı ile İklim Değişikliğine Karşı Dayanıklı Şehirler” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen bu ziyaret, Edremit Belediyesi, Milano Belediyesi, Milano Üniversitesi ve İtalyan Legambiente Vakfı işbirliği ile hayata geçiriliyor.

 

Cinisello Balsamo’da İkili Görüşmeler

Edremit heyeti, Cinisello Balsamo Belediyesi’ni ziyaret ederek, T.C. Dışişleri Bakanlığı – Milano Başkonsolosu Sn. Mehmet Özöktem ve Cinisello Balsamo Belediye Başkanı Sn. Giacomo Ghilardi tarafından karşılandı. Ziyaretin ana gündem maddeleri, her iki belediyenin ortaklaşa geliştirdiği projelerin yerel yönetimlerde uygulanması ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yerel politikaların nasıl geliştirilebileceği üzerine oldu. Başkan Mehmet Ertaş, projeye dair şu açıklamalarda bulundu: “İklim değişikliği, günümüzün en büyük sorunlarından biri. Bu bağlamda, hem Edremit hem de Cinisello Balsamo için geleceği güvence altına alacak projelerde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Misafirperverlikleri için Sn. Ghilardi ve Sn. Özöktem’e teşekkür ederim.”

 

İtalya Belediyeler Birliği (ANCI) Kongresi

Edremit heyeti, ziyaretin ardından İtalya Belediyeler Birliği (ANCI) tarafından düzenlenen ve ana teması “Avrupa Birliği Politikalarındaki Yerel Yönetimlerin Geleceği” olan Yıllık İstişare Kongresi’ne davet edildi. Kongrede yerel yönetimlerin AB politikaları içindeki rolü ve gelecekte bu politikalarla uyumlu projelerin nasıl geliştirilebileceği masaya yatırıldı. Başkan Ertaş ve beraberindeki heyet, Türkiye ile İtalya belediyeleri arasındaki işbirliğini geliştirme fırsatları üzerinde durarak, ANCI Başkanı Mario Guerra’nın teklif ettiği Türkiye Belediyeler Birliği ile İtalya Belediyeler Birliği arasında bir İşbirliği Protokolü’nü TBB’ye sunmak üzere teslim aldılar.

 

Proje Neleri Amaçlıyor?

“Gençlik Katılımı ile İklim Değişikliğine Karşı Dayanıklı Şehirler” projesi, gençlerin iklim değişikliğiyle mücadeleye katılımını artırmayı ve yerel yönetimlerin bu konuda geliştireceği çözümlerin gençlerin bakış açısıyla şekillenmesini hedefliyor. Proje kapsamında, hem Türkiye’de hem de İtalya’da gençlerle yapılacak çalışmalar, iki ülkenin yerel yönetimleri için yenilikçi politikaların oluşmasına katkı sağlayacak.

 

Edremit’te yeni adımlar

Edremit Belediyesi, bu uluslararası projeyle birlikte yerelde sürdürülebilir ve çevre dostu projelerin artırılması için yeni adımlar atmayı planlıyor. Başkan Ertaş, iklim değişikliği konusunda duyarlı, genç katılımını teşvik eden ve geleceğe yönelik dirençli şehirler yaratmayı hedefleyen projelerin öncüsü olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı