enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2735
EURO
37,4436
ALTIN
2.924,81
BIST
8.725,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Dünya liderlerinin şefleri Barilla’nın ev sahipliğinde buluştu

İtalyan gastronomi kültürünün dünyaca ünlü temsilcisi Barilla, 1977’den beri dünya devlet başkanlarının şeflerini bir araya getiren dünyanın en seçkin gastronomi kulübü “Club des Chefs des Chefs”i ağırladı.

Dünya liderlerinin şefleri Barilla’nın ev sahipliğinde buluştu
14.10.2024 11:57
0
A+
A-

İtalyan gastronomi kültürünün dünyaca ünlü temsilcisi Barilla, 1977’den beri dünya devlet başkanlarının şeflerini bir araya getiren dünyanın en seçkin gastronomi kulübü “Club des Chefs des Chefs”i ağırladı. Şefler, şirketin Parma’daki merkezi ve Academia Barilla’da İtalyan mutfağının kalbine yolculuk yaptı.

Her gün 100’ü aşkın ülkede milyonlarca sofraya ulaşan İtalyan gastronomi kültürünün önemli temsilcisi Barilla, benzersiz bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Dünya liderlerinin mutfaklarını yöneten seçkin şefler kulübü “Club des Chefs des Chefs”, Barilla’nın Parma’daki merkezinde bir araya geldi. Benzersiz buluşma, küresel mutfak trendlerini şekillendiren isimlerle İtalyan mutfağının derinliklerini keşfetme fırsatı sundu.

Etkinlikte İtalya’daki Palazzo del Quirinale’nin Yönetici Şefi Fabrizio Boca, Fransa’daki Élysée Sarayı’ndan Fabrice Desvignes, Beyaz Saray’dan Cristeta Comerford ve Monako Prensliği Kulüp Başkanlığından Christian Garcia yer aldı. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile bir araya gelen şefler, buluşmanın ardından şirketin merkezini ziyaret etti. Academia Barilla’nın konuğu olan dünya devlet başkanlarının şefleri, İtalyan mutfağının ikonik temsilcisi olan makarnaların yapım sırlarını keşfetti.

Ziyaret sırasında konuşan Club des Chefs des Chefs’in kurucusu Gilles Bragard, “Barilla’nın İtalyan mutfağının global temsilcilerinden biri olarak kulübümüze ev sahipliği yapmasından büyük memnuniyet duyduk. Bu deneyim, şeflerimiz için büyük bir ilham kaynağı oldu” dedi. Organizasyonun gecesinde dünyaca ünlü şefler için İtalyan mutfak geleneğinin tarihi, lezzeti ve samimiyetini merkez alan bir akşam yemeği düzenlendi. 

Academia Barilla Başkanı Ilaria Rossi “İtalyan mutfağını kutlayan bu anlamlı buluşmada, dünyanın en seçkin şeflerine ev sahipliği yapmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Barilla olarak, bu tür etkinliklerle gastronomi dünyasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Etkinlikte, Italia Squisita Editörü Alessandro Massi ise “Hareket Halindeki İtalyan Mutfağı” sunumuyla yer aldı. Katılımcılara İtalyan mutfak kültürünü paylaşan Massi, “Çağdaş İtalyan mutfağı uzun bir tarihsel ve evrimsel sürecin sonucudur ve sadece bir mutfaktan daha fazlasıdır. Yerel mutfakların bir koleksiyonudur ve sayısız kültürel, tarımsal, sosyal ve endüstriyel etki yoluyla, doğası gereği her zaman hareket halinde olan bir kimlik yaratabilmiş bir modeldir” dedi.  

İtalyan gastronomisinin dünü, bugünü, geleceği: Academia Barilla

İtalyan gastronomisini korumak, geliştirmek ve tanıtmak amacıyla 2004 yılında kurulan Academia Barilla bünyesinde bir konferans merkezi; atölye ve eğitim için tasarlanmış mutfak üniteleri; İtalyan gastronomisi üzerine büyük bir kütüphane; çok özel geleneksel ürünlerin dünyaya tanıtıldığı ve tüketicilerle buluşturulduğu özel bir satış noktası bulunuyor. Aynı zamanda, dünyanın dört bir tarafından gelen ziyaretçileri ağırlamak için, Akademi’nin yanında 5 yıldızlı bir otel de bulunuyor. Akademi, üç farklı seviyede verilen sertifikasyon programlarının dışında, tüketicilere geniş bir ürün yelpazesi ve İtalyan gastronomisini tanıtan kitaplar sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı