enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5792
EURO
35,0090
ALTIN
2.436,08
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C

Dolandırıcılar, Meta’nın altyapısını ve markasını kullanarak Facebook işletme hesaplarını hedef alıyor

Siber suçlular, işletme hesaplarına sahte askıya alma uyarıları göndermek için gerçek Facebook işlevlerini kullandıkları bir yöntem geliştirdi.

Dolandırıcılar, Meta’nın altyapısını ve markasını kullanarak Facebook işletme hesaplarını hedef alıyor
13.06.2024 11:39
0
A+
A-

Siber suçlular, işletme hesaplarına sahte askıya alma uyarıları göndermek için gerçek Facebook işlevlerini kullandıkları bir yöntem geliştirdi. Facebook kaynaklı bu e-postalar, “İnceleme Talebinde Bulunmak İçin 24 Saat Kaldı. Nedenini Gör” gibi endişe uyandıran mesajlar içeriyor.

E-posta bağlantısına tıklandığında kullanıcı benzer bir uyarı gösteren gerçek bir Facebook sayfasına yönlendiriliyor. Bunun ardından kullanıcı Meta markasıyla gizlenmiş bir kimlik avı sitesine yönlendirilerek sorunun çözülme süresi 24 saatten 12 saate indiriliyor. Son olarak kimlik avı sitesi başlangıçta zararsız bilgiler isteyip, ardından hesabın e-posta, telefon numarası ve şifresini talep ediyor.

Saldırganlar bu bildirimleri göndermek için ele geçirdikleri Facebook hesaplarını kullanıyor. Hesap adını tehdit mesajı ve profil resmini ünlem işaretiyle değiştirdikten sonra, hedeflenen işletme hesaplarından bahseden gönderiler oluşturuyor. Teslimat gerçek Facebook altyapısı aracılığıyla gerçekleştirildiğinden, bildirimlerin hedeflenen alıcılara ulaşması garanti altına alınmış oluyor.

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Andrey Kovtun, şunları söylüyor: “Meşru görünen ve Facebook gibi güvenilir bir kaynaktan gelen bildirimler bile aldatıcı olabilir. Özellikle sizden veri girmeniz veya ödeme yapmanız isteniyorsa, takip etmeniz istenen bağlantıları dikkatle incelemeniz çok önemlidir. Bu, işletme hesaplarınızı kimlik avı saldırılarından korumada önemli bir fark yaratabilir.” 

İşletmelerin sosyal medya hesaplarını korumaları için Kaspersky uzmanları şunları öneriyor:

  • Şüpheli e-posta mesajlarında aldığınız bağlantılara tıklamaktan kaçının. Kuruluş hesabınızla oturum açmanız gerekiyorsa, adresi manuel olarak yazın veya bir yer imi kullanın.
  • Şirketi çok çeşitli tehditlere karşı korumak için, her büyüklükteki ve sektördeki kuruluşlar için gerçek zamanlı koruma, tehdit görünürlüğü, EDR ve XDR’nin araştırma ve yanıt yeteneklerini bir arada toplayan Kaspersky Next ürün serisindeki çözümleri kullanın. Mevcut ihtiyaçlarınıza ve kaynaklarınıza bağlı olarak, buradaki en uygun ürün katmanını seçebilir ve siber güvenlik gereksinimleriniz değişirse kolayca başka bir ürüne geçebilirsiniz.
  • Personelinizi en son bilgilerle güncel tutmak için siber güvenlik kurslarına yatırım yapın. Pratik yapmaya odaklı Kaspersky Expert eğitimi ile InfoSec uzmanları becerilerini geliştirebilir ve şirketlerini karmaşık saldırılara karşı savunabilir. Sizin için en uygun formatı seçebilir ve kendi kendine rehberli, çevrimiçi kursları veya eğitmenlerin liderliğindeki canlı kursları takip edebilirsiniz. Diğer çalışanlar için Kaspersky Automated Security Awareness Platform gibi eğitim kursları da mevcuttur.

Söz konusu dolandırıcılık yöntemi hakkında daha fazla bilgiyi Kaspersky Daily sayfasında bulabilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı