enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1968
EURO
38,1031
ALTIN
2.906,54
BIST
9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Çok Bulutlu
28°C

Diyetisyen Rıdvan Arslan: 10 Adımda Yağdan Kilo Verme Tüyoları

Diyetisyen Rıdvan Arslan: 10 Adımda Yağdan Kilo Verme Tüyoları
20.06.2022 14:17 | Son Güncellenme: 27.06.2022 09:15
0
A+
A-

Diyetisyen Rıdvan Arslan: 5 Adımda Yağdan Kilo Verme Tüyoları

Kilo verme sürecinde tartı sonucundan çok vücuttaki yağ ve kas miktarı önemlidir. Bilinçsiz yapılan diyetler ne kadar tartıda eksi gördüğümüz kiloları bize gösterse de bu tarz diyetler kas kaybı yaşamamıza neden olmaktadır. Yağdan kayıp sağlayarak hem sağlığımızı koruruz hem de kronik hastalıklara karşı riskimizi azaltırız. Diyetisyen Rıdvan Arslan, yağdan kilo kaybı kaybetmenin ve vücuttaki yağ miktarımızın azalmasıyla ilgili 9 tüyoyu şu şekilde sıralıyor;

  • Kahvaltılarınızda Yumurtaya Yer Verin

Diyet sürecinde bireylerin yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi öğün atlamak oluyor. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Protein içeriği yüksek olan yumurtayı kahvaltılarınıza ekleyerek kas kütlenizi korur ve metabolizmanızın hızlanmasını sağlarsınız.

  • Kahvaltılarınıza Mutlaka Yulaf veya Tam Tahıllı Ekmek İle Zenginleştirin

Yulaf uzun süre tok tuttuğundan dolayı kilo verme sürecinde destek aldığımız bir besindir. İçerdiği yüksek lif ve yağ emilimini kolaylaştıran besin maddeleri ile birlikte zayıflama diyetlerinde sık sık yer almalıdır.

  • Yağları Hayatınızdan Tamamıyla Çıkarmayın!

Sağlıklı yağların tüketimi mutlaka gerçekleştirilmelidir. Bilinenin aksine yağlar vücut için oldukça önemli olan A,D,E ve K vitaminlerin emilimini gerçekleştirmekte ve kişinin kilo vermesinde oldukça fayda sağlamaktadır. Bitkisel yağlardan, ceviz, badem veya zeytini öğünlerimize ekleyerek yağ yakımını hızlandırırız.

  • Beslenmenizde Lif İçeriği Yüksek Besinlere Yer Verin

Kurubaklagiller, meyve, sebze, tam tahıllar ve kuru yemişler lif içeriği yüksek besinlerdir. Bu besinler bağırsak mikrobiyotasını iyileştirerek kilo alımını azaltır ve yağ kaybını destekler.

  • Protein Alımına Önem Verin!

Protein kaynağı olan süt, yumurta, tavukgöğsü, peynir, et ve kuru baklagiller gün içerisindeki öğünlere eklenmeli ve kişilerin dengeli beslenme şeklinde mutlaka yerini almalıdır. Bu sayede kaybettiğiniz kiloların yağdan olmasını sağlarsınız.

  • Beslenme Rutininize Yeşil Çayı Ekleyin.

Yeşil çay güçlü bir antioksidan olan polifenolü içerir. Yağ yakımına destek olur. Günde en az 2 fincan yeşil çay tüketmeye özen gösterin.

  • Meyve Tüketirken Elma ve Armut Tercih Edebilirsiniz

Elma ve armutta bulunan flavonoid, yağ yakımını destekler.

 

 

  • Egzersiz Yapın!

Kilo vermenin önemli bir adımı olan egzersiz, yağ hücrelerinin küçülmesinde ve kas artımında büyük katkı sağlamaktadır. Doğru egzersiz ve diyet ile birlikte yağ kaybı sizin için kaçınılmaz olacaktır.

  • Kendinizi aç bırakmayın.

Dengeli ve düzenli beslenmeye özen gösterin. Aç kalınarak zayıflanmadığı gibi aç kalındığı süre boyunca vücut su kaybeder ve bunun sonucunda kas kaybı yaşarız.

  • Günde 2 fincan kahve tüketin.

Günlük sağlıklı bir insanın alması gereken kafein miktarı 300 mg’dır. Yeteri kadar kafein tüketimi yağ yakım hızını arttırmaktadır.

Diyetisyen Rıdvan Arslan, son olarak yağ yakan besinleri bizler için şu şekilde sıralıyor;  somon, kırmızı biber, yumurta, yoğurt, avokado, zencefil, zerdeçal, ananas, yeşil çay ve kabak çekirdeği. Bu besinleri beslenme rutininize ekleyerek, yağ yakımına destek olabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.