enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5617
EURO
35,0339
ALTIN
2.433,96
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi’nden işten atılan Çiğli Belediye işçilerine ziyarete

Çiğli Belediyesi 10 Haziran Pazartesi günü ÇİBEL ve Çiğli Gıda şirketlerinde çalışan 147 işçinin işine son verdi.

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi’nden işten atılan Çiğli Belediye işçilerine ziyarete
14.06.2024 10:45
0
A+
A-

Çiğli Belediyesi 10 Haziran Pazartesi günü ÇİBEL ve Çiğli Gıda şirketlerinde çalışan 147 işçinin işine son verdi. İşçiler işten çıkarıldıklarını akşam saatlerinde aldıkları bir kısa mesaj ile öğrendi. İşten atılan işçiler Çiğli Belediyesi önünde eylemlerini sürdürüyorlar. 

Bir yandan da işten çıkarmaların gerçekleştiği günden bu yana kamuoyunda işçilerin, “haklı nedenlerle” işten çıkarıldığına dair haberler yayılmaktadır. 

Bugün ise Çiğli Belediyesi resmi internet adresinden Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın işten çıkarmalara dair yaptığı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamanın başlığı “BİZ İSTEMEDİK, MECBUR BIRAKILDIK” Belediye başkanı açıklamada belediyedeki yanlış ve yersiz istihdam politikalarının Çiğli’de bu mecburiyeti doğurduğunu söyledi.

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi işleten atılan işçilerle dayanışma için bugün belediye önündeydi. 

ÇHTM adına söz alan Emel Diril her seçim dönemi, düzen siyasetinin kapalı kapılar ardındaki pazarlıkları, kavgalarının bedeli emekçilere ödetilmek isteniyor diyen Diril sözlerine şöyle devam etti “Kendilerini haklı çıkarmak için işten atılan işçilerle ilgili yalan bile söylüyorlar. İşçi düşmanı bu anlayış ile birlikte mücadele edeceğiz” dedi. 

ÇHTM üyeleri dayanışmayı birlikte yükseltme sözü ile alandan ayrıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı