enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2712
EURO
37,3801
ALTIN
2.918,06
BIST
8.699,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Çankaya’dan bir ilk daha… Çankaya Kent Lokantası açıldı

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in seçim vaatlerinden biri daha hayata geçti.

Çankaya’dan bir ilk daha… Çankaya Kent Lokantası açıldı
14.10.2024 18:00
0
A+
A-

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in seçim vaatlerinden biri daha hayata geçti. Çankaya Belediyesi, halkın sağlıklı ve ekonomik gıdaya uygun fiyatla ulaşabilmesi için hayata geçirdiği Kent Lokantası’nın ilkini Cebeci’de hizmete açtı.

 

Başkan Güner: “Amacımız, halkın zorlu ekonomik şartlarda nitelikli hizmet almasını sağlamak. Bu lokanta, sadece yemek değil aynı zamanda sosyal dayanışmanın bir sembolü olacak”

 

“Sosyal Demokrat Belediyeciliğin gereği olarak Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler yurttaşların üzerindeki bu yükü bir nebze olsun hafifletmek, vatandaşımıza nefes aldırabilmek amacıyla çalışıyor, çabalıyor”

 

“Ankara’daki belediyelerimize İller Bankası’ndan ciddi kesintiler yapıldı. Ama şimdi o kesintilere karşı cevabımızı buradan hep beraber veriyor yılmadan, vazgeçmeden, durmadan Sosyal Belediyeciliğe Halkçı Belediyeciliğe şartlar ne olursa olsun devam edeceğimizi hep birlikte haykırıyoruz”

 

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in seçim vaatlerinden biri daha hayata geçti. Çankaya Belediyesi “Halkçı Belediyeciliğin” önemli simgelerinden biri olan Kent Lokantası’nı Çankaya’ya kazandırdı. Vatandaşların sağlıklı, güvenli ve uygun fiyatlı gıdaya erişimini sağlayacak ilk Kent Lokantası’nı Cebeci’de hizmete açtı. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü yakını Fakülteler Mahallesi Seyhan Sokak’ta açılan Kent Lokantası’nda yemek menüsü 75 Lira gibi uygun bir fiyattan halkla buluşacak.

 

Çankaya Belediyesi’nin “Çankaya Senin İçin, Senin İçin Çankaya” sloganıyla başlattığı proje kapsamında hayata geçen Kent Lokantası, Çankaya’da bir ilk olma özelliği de taşıyor.

Halkın gıda güvenliğini sağlayarak, ekonomik fiyatlarla sağlıklı ve güvenilir yemek sunma hedefiyle açılan Kent Lokantası, dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler başta olmak üzere geniş bir kesime hitap edecek.

 

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcıları Aylin Nazlıaka, Gamze Taşçıer, Gökhan Zeybek, CHP Ankara Milletvekilleri Aliye Timisi Ersever, Aylin Yaman, Tekin Bingöl, Umut Akdoğan, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Hakan Uyanık, CHP Önceki Dönem Yozgat Milletvekili Ali Keven, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, CHP Keçiören İlçe Başkanı Berk Kılıç, CHP İl Gençlik Kolu Başkanı Okan Türkmen, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Çağlar Uzundağ, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şengül Öncü Kurumlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis 2. Başkan Vekili Emre Doğan, Çankaya Belediyesi Meclis CHP Grup Başkan Vekili Fırat Seyman, Çankaya Belediyesi Meclis 1.  Başkan Vekili Veli Şahin, Çankaya Belediyesi Meclis 2. Başkan Vekili Fevzi Gümüş, Çankaya Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Genel-İş Sendikası Ankara 1 No’lu Şube Başkanı ve yönetimi, STK temsilcileri, Çankaya Muhtarlar Derneği Temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HALKIMIZA NEFES ALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Lokantanın açılışında konuşan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, “Amacımız, halkın ekonomik şartlarda nitelikli hizmet almasını sağlamak. Bu lokanta, sadece yemek mekanı değil, aynı zamanda sosyal dayanışmanın bir sembolü olacak” dedi. Kent Lokantası’nın bölgede geniş bir kesime hitap edeceğini, projenin de mevcut ekonomik krizde halkın temel ihtiyaçlarına yönelik hazırlandığını vurgulayan Başkan Güner şöyle devam etti:

“Bugün öğrencilik yıllarımın geçtiği Cumhuriyetimiz, başkentimiz açısından da önemli mekanlara ev sahipliği yapan bu güzel semtte Kent Lokantamızı açıyor olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Ülkemiz derin bir ekonomik çıkmaz içerisinde bulunuyor. Çalışanlar, emekçiler, emekliler, dar gelirliler vergi yükünün altında eziliyor. Bu kötü tablonun ortaya çıkmasında sorumlu olanlar ise bu tabloyu gidermek bir yana daha da ağır vergi yükleriyle vatandaşın üzerinden son nefesini de almaya çalışıyor. Daha ağır yüklerle vatandaşımızı baş başa bırakıyor. Tam da bu aşamada Sosyal Demokrat Belediyeciliğin gereği olarak Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler yurttaşların üzerindeki bu yükü bir nebze olsun hafifletmek, vatandaşımıza nefes aldırabilmek amacıyla çalışıyor, çabalıyor.”

 

BÜTÇE BASKISINA İNAT HALKÇI BELEDİYECİLİĞE DEVAM

“Bunu yaparken elbette çok da kolay şartlarda ilerlemiyoruz. Yıllardır özel sektörde dev şirketlerin vergi borçlarını sosyal güvenlik prim borçlarını silen görmezden gelen anlayış, bugün belediyelerimizi bu borçlar üzerinden bir çıkmaza sürüklemek çabası içerisinde. Bu ay biz de dahil olmak üzere Ankara’daki belediyelerimize İller Bankası’ndan ciddi kesintiler yapıldı. Ama şimdi o kesintilere karşı cevabımızı buradan hep beraber veriyor yılmadan, vazgeçmeden, durmadan sosyal belediyeciliğe, halkçı belediyeciliğe, şartlar ne olursa olsun devam edeceğimizi hep birlikte haykırıyoruz.”

 

İLK YEMEK SERVİSİ HÜSEYİN CAN GÜNER’DEN

“Özellikle belirtmek isterim ki buradaki Kent Lokantamız elbette halkımıza nefes aldıracak ama esnafımızın da işini zorlaştırmayacak. Menüyü, fiyatı belirlerken esnafla bir rekabet anlayışı içerisinde değil dar gelirli yurttaşlarımızı, özellikle semtimizin konumundan ötürü öğrencilerimizi hedefleyerek belirlediğimizin bilinmesini istiyorum. Çankaya Belediyesi olarak  2 binin üzerinde üniversite öğrencisi arkadaşımıza verdiğimiz ücretsiz akşam yemeği ve okullarımızda öğrencilerimize ücretsiz ulaştırdığımız öğle yemeğine ek olarak bugün burada Kent Lokantamızda vatandaşlarımıza uygun ekonomik koşullarda yemek ulaştırabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

Başkan Güner açılışı yaptıktan sonra servis masasının başına geçerek misafirlere ilk yemek servisini yaptı. Kent Lokantası açılışa özel tüm misafirlere ücretsiz yemek ikramında bulundu.

 

HAFTA İÇİ HER GÜN UYGUN FİYATLI SICAK YEMEK

Sağlıklı, lezzetli ve güvenilir hizmetiyle Çankaya’da bir ilk olan Kent Lokantası’nda su ve ekmek ücretsiz olacak şekilde dört çeşit sulu yemek 75 TL fiyatla satışa sunuluyor. Kent Lokantası, eş zamanlı 100 kişinin faydalanabileceği kapasitesiyle hafta içi her gün 12.00-15.00 saatleri arasında Çankayalılara hizmet verecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı