enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6539
EURO
35,1640
ALTIN
2.440,51
BIST
10.678,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlerle birlikte büyük bir festivale çeviriyor

Çankaya’da 19 Mayıs kutlamaları; hazine avı, dans gösterileri, sokak turnuvaları, sanat atölyeleri, e-spor etkinlikleri ve genç aşçıların buluşacağı yemek yarışmalarıyla festivale dönüşecek.

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlerle birlikte büyük bir festivale çeviriyor
13.05.2024 16:07
0
A+
A-

Çankaya’da 19 Mayıs kutlamaları; hazine avı, dans gösterileri, sokak turnuvaları, sanat atölyeleri, e-spor etkinlikleri ve genç aşçıların buluşacağı yemek yarışmalarıyla festivale dönüşecek.

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlerle birlikte büyük bir festivale dönüştürerek kutlamaya hazırlanıyor. Çankaya’da kutlamaların merkezi Anıtkabir’in yanı başındaki Anıtpark ve Ahlatlıbel Atatürk Parkı olurken gençlerin bayramı, kentin dört bir yanında onlarca etkinlikle kutlanacak.

İKİ GÜNDE DÖRT BÜYÜK KONSER
Çankaya Gençlik Festivali adıyla düzenlenen kutlamalar, 18 ve 19 Mayıs’ta gerçekleşecek dört büyük konserle taçlanacak. 18 Mayıs’ta ilk olarak Ankara’nın en büyük gruplarından biri olan Zakkum, Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda sahne alacak. Saat 20.00’de başlayacak konserde grup birbirinden güzel şarkılarıyla Başkentli gençleri karşılayacak. 18 Mayıs’ın ikinci sürprizi ise genç yıldız Aleyna Tilki olacak. Saat 21.00’de Anıtpark’ta düzenlenecek konserde Aleyna Tilki Anıtkabir’in yanı başında Başkentli gençlerle buluşacak.

19 Mayıs’ta ise açılışı ünlü rock grubumuz Pinhani yapacak. Ahlatlıbel Atatürk Parkı’ndaki konser saat 20.00’de başlayacak. Festivalin son büyük konserinde ise Volkan Konak sahne alacak. “Kuzey’in Oğlu” saat 21’de Anıtpark’ta Çankayalılarla bir araya gelecek.

HAZİNE AVI VE DANS GÖSTERİLERİ
Gençlik Festivali, 18 Mayıs’ta saat 12’de dev “Hazine Avı” etkinliği ile başlayacak. Kızılay ile Tunalı Hilmi Caddesi arasında düzenlenecek yarışmada gençler, 3-4 kişilik gruplar halinde Kızılay-Tunalı bölgesi arasında hazırlanmış gizli ve bulmacalı soruları bularak yaklaşık 20 ayrı noktayı ziyaret edip, görevleri gerçekleştirerek Çankaya’nın en büyük avcısı olmak için yarışacaklar.

18 Mayıs’ın bir diğer sürprizi ise “Flash Mob Dans Gösterisi” olacak. Ankaralı dört farklı dans ekibi Kızılay Karanfil Sokak ve Uğur Mumcu Parkı’nda saat 16’da  bir araya gelerek  “flash mob” tarzında müzik ve dans dolu etkinliklere imza atacaklar.

ÜÇ BÜYÜK SANAT ATÖLYESİ
18 Mayıs’ta ayrıca gençler üç büyük sanat atölyesinde bir araya gelecek. Sanatçı Hikmeti Tabiyeci ile Sokakta Sanat Atölyesi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde saat 13.00’te  ‘Sırlı İşler Heykel Atölyesi’ ise Zülfü Livaneli Kültür Merkezi bahçesinde 14′.00te başlayacak. Festival’in en ilginç sanat atölyesine ise ünlü mural sanatçısı Aybars Yücel (Devak) imza atacak. Devak’ın eğitimleri ve söyleşileri ile gerçekleşecek “Duvar Boyama ve Mural Atölyesi” Kuğulupark’ta gerçekleşecek.

E-SPOR GENÇLİK KUPASI
Festival’in dikkat çeken diğer bir etkinliği ise bu yıl Çankaya’da ilk kez düzenlenen E-Spor Gençlik Kupası olacak. Anka Game Center’da düzenlenecek video oyun turnuvasında 16 genç takım Valorant oyununda 5’e 5 maçlarda ilk kez verilecek kupayı kazanmak için yarışacak.

GELECEĞİN ŞEFLERİ YARIŞIYOR
19 Mayıs’ta ise Gençlik Festivali “leziz” bir etkinlikle devam edecek. 18-30 yaş arası genç şef adaylarının ve profesyonel şeflerin bir araya gelerek yeteneklerini sergileyeceği ‘Geleceğin Şefleri Yarışıyor’ etkinliği Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nin Mutfak Atölyesi’nde saat 12’de başlayacak. Yarışmada genç şefler belirlenen bir tema ve malzeme listesi ile hazırladıkları yemekleri jüriye sunacaklar. Çankaya’nın ilk yemek yarışmasında jüri koltuğunda ise şef
Sercan Çam, Tarih ve Tarif’in kurucusu Ceren Bozkurt ile Doruk Erdal olacak.

 

DEV FESTİVALİN TAKVİMİ

Gençlik Haftası boyunca dolu dolu bir takvim ile Başkentlilerle buluşmaya hazırlanan Çankaya Gençlik Festivali’nin takvimi ise şöyle:

 

18 MAYIS CUMARTESİ

HAZİNE AVI

Yer: Kızılay – Tunalı 

Saat: 12.00

 

SIRLI İŞLER HEYKEL ATÖLYESİ

Yer: Zülfü Livaneli Kültür Merkezi

Saat: 14.00 – 16.00

 

DERAK İLE DUVAR BOYAMA – MURAL ATÖLYESİ

Yer: Kuğulupark

Saat: 12.00 – 16.00

 

HİKMETİ TABİYECİ İLE SOKAKTA SANAT ATÖLYESİ

Yer: Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi

Saat: 13.00 – 18.00

 

19 MAYIS E-SPOR GENÇLİK KUPASI

Yer: Anka Game Center (Kızılay)

Saat: 14.00 – 17.00

 

FLASH MOB DANS VE MÜZİK GÖSTERİSİ

Karanfil Sokak 15.00.-16.00

Uğur Mumcu Parkı 17.00-18.00

 

KAMPÜS SOKAKTA

Yer: Kuğulupark

Saat: 12.00 – 18.00

 

ZAKKUM KONSERİ

Yer: Ahlatlıbel Atatürk Parkı

Saat: 20.00

 

ALEYNA TİLKİ KONSERİ

Yer: Anıtpark

Saat: 21.00

 

19 MAYIS PAZAR
GELECEĞİN ŞEFLERİ YARIŞIYOR

Yer: Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri

Saat: 12.00 -16.00

 

GERÇEK DORMAN İLE ELEKTRONİK MÜZİK ATÖLYESİ

Yer: Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi

Saat: 14.00 – 16.00

 

SOKAK SPOR TURNUVALARI

Basketbol ve Ayak Tenisi

Yer: Ceyhun Atıf Kansu Parkı

Saat: 14.00 -16.00

 

PİNHANİ KONSERİ

Yer: Ahlatlıbel Atatürk Parkı

Saat: 20.00

 

VOLKAN KONAK KONSERİ

Yer: Anıtpark

Saat: 21.00

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı