enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1293
EURO
38,1008
ALTIN
2.903,60
BIST
10.033,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Çankaya 41. Avrupa Miras Günlerine ev sahipliği yaptı

Çankaya Belediyesi, bu yıl 41’incinsi gerçekleşen Avrupa Miras Günleri’ne ev sahipliği yaptı.

Çankaya 41. Avrupa Miras Günlerine ev sahipliği yaptı
24.09.2024 15:14
0
A+
A-

Çankaya Belediyesi, bu yıl 41’incinsi gerçekleşen Avrupa Miras Günleri’ne ev sahipliği yaptı. 21 ve 22 Eylül tarihlerinde “Ankara Sevdalısı Olacaksınız” temasıyla hazırlanan program kapsamında Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi de ziyaretçilere açıldı.

 

Çankaya Belediyesi, 41. Avrupa Miras Günleri’ni Başkentlilerle buluşturdu. Avrupa Ulusal Kültür Enstitüleri Ağı’nın (EUNIC) öncülüğüyle Başkent Ankara’nın tüm kültürel paydaşlarını bir araya getiren etkinlik, 21 ve 22 Eylül tarihlerinde gerçekleşti. Institut Français Türkiye’nin Ankara Şubesi tarafından koordinasyonu yapılan etkinlik kapsamında 8 müze, 5 rota, 5 sergi, 3 konser, 8 Avrupa Büyükelçiliği’ni de kapsayan 34 mekan uzman rehberlerin eşliğinde ziyaret edildi.

AVRUPA MİRASI ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ’NDE
Etkinliğin rotası içinde bu yıl Çankaya Belediyesi Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi de yer aldı. Tarihi Köşk, 21-22 Eylül tarihlerinde kapılarını Avrupa Miras Günleri için Başkentlilere açtı. Milli Mücadele’nin Harp Okulu olan Köşkte ziyaretçiler uzman rehberler eşliğinde Kurtuluş Savaşı tarihinin önemli anlarına yeniden tanıklık etti.  Almanya, Avusturya, İtalya, Fransa, Macaristan, Hollanda, Polonya ve İsviçre büyükelçiliklerinin de ziyarete açıldığı etkinliğe katılanlar tarihi binaları rehberler eşliğinde gezme imkanı buldu. Etkinlik kapsamında ayrıca Resim ve Heykel, Erimtan, Evliyagil, Cin Ali, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi ve Olgunlaşma Enstitüsü de ziyaret edildi.

“GENÇ KIZ PORTRESİ” ÇANKAYA SOKAKLARINDA

Çankaya Belediyesi’ne bağla rotalardan bir diğeri ise Kennedy Caddesi oldu.  Institut Français Türkiye  işbirliği ile hazırlanan etkinlikte Ünlü Fransız sanatçı Julien de Casabianca, Ankara’nın sokaklarını sanatla buluşturdu. Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde yer alan ”Genç Kız Portresi”ni Kennedy Cad. No:22 Bahar Apartmanı duvarında sergileyen sanatçı, tarihi sanatla harmanlayan unutulmaz bir deneyimi Çankaya’ya taşımış oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı