enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Büyükşehir, kurban pazar yerlerini ilaçlıyor

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satış alanlarında sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama gerçekleştiriyor.

Büyükşehir, kurban pazar yerlerini ilaçlıyor
23.05.2025 13:47 | Son Güncellenme: 23.05.2025 13:49
0
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satış alanlarında sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama gerçekleştiriyor. Bu sayede vektör özelliği taşıyan canlıların üremesi engellenirken, vatandaşların kurban alım-satım işlemlerini sağlıklı bir ortamda yapmaları sağlanıyor.

BAYRAM SÜRESİNCE DEVAM EDECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kurulan kurbanlık satış alanlarında karasinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, ilçelerde kurulan kurban çadırlarında başlatılan ilaçlama çalışmalarını Kurban Bayramı süresince devam ettirecek. İzmit, Derince, Körfez, Dilovası, Gebze ve Başiskele’de konuşlandırılan kurban pazarlarında 6 ekip, 18 kişiyle günlük periyotlarla yaklaşık 400 çadırda ve 10 hektar alanda düzenli ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI ÜRÜNLER

Önceliğini insan ve hayvan sağlığının korunması olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, kurban alışverişinin hijyenik ortamlarda yapılması için yoğun çaba sarf ederken, bu alanlarda gerçekleştirilen ilaç uygulamasıyla da hayvan giriş ve çıkışlarında çevreden gelebilecek karasinek, sivrisinek larvaları, kene gibi zararlı risklerinin önüne geçiliyor. İlaçlama uygulaması, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ürünlerle yapılırken, hayvan dışkı biriktirme bölgeleri de Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlanıyor. Ayrıca çadır etrafları ilaçlanırken, önlerine de karasinek ve sivrisinek için tuzak çuvalları asılıyor.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı