enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0509
EURO
37,9731
ALTIN
2.819,06
BIST
9.953,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Büyükşehir, köy fırınlarının bakımını yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel yemeklerin pişirilerek yeniden yaşatılması, vatandaşların çeşitli cemiyet ve etkinliklerde kullanması için kırsal mahallelere köy fırını inşa ediyor.

Büyükşehir, köy fırınlarının bakımını yapıyor
01.08.2024 17:15
0
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel yemeklerin pişirilerek yeniden yaşatılması, vatandaşların çeşitli cemiyet ve etkinliklerde kullanması için kırsal mahallelere köy fırını inşa ediyor. “Köylere Fırın” projesi kapsamında ihtiyacı olan köylere yapılan ve zamanla yıpranan fırınların bazı bölümleri de yine Büyükşehir ekipleri tarafından bakım ve onarımdan geçiriliyor. Vatandaşların ortak kullanımına sunulan fırınlar, yöresel mimariyle günümüz teknolojisinin birleşmesi sonucu modernize ediliyor.

GELENEKSEL YEMEKLER PİŞİRİLİYOR

Muhtarlık İşleri Dairesi Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yapılan ancak zamanla yıpranan fırınların bakım ve onarımlarını A Takımı ekipleri gerçekleştiriyor. Fırınlar, kırsal mahallelerde vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Özel gün, cemiyet ve bayramlarda köylerdeki kadınların toplanarak ortaklaşa yaktığı fırınlar, bir geleneğin sürdürülmesini sağlıyor. Köy fırınları bayramlarda, düğünlerde ve cenazelerdeki geniş katılımlı yemeklerde köylünün imdadına yetişiyor. Tek seferde onlarca tepsi ekmek, mancarlı pide ve börek başta olmak üzere çeşitli yemekler pişirilebilen fırınlar kadınların işini de kolaylaştırıyor. Kocaeli’deki değerlere sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi bu lezzet duraklarının sayısını her geçen gün artırıyor, bakım ve onarımlarını yapıyor. Vatandaşlar, gelenekleri yaşatmak için yapılan fırınlar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı