enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5617
EURO
35,0339
ALTIN
2.433,96
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C

Bucalılar Kadir Gecesi’nde buluştu

BUCA Belediyesi’nin Kadir Gecesi’nde Işılay Saygın meydanında düzenlediği program binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

Bucalılar Kadir Gecesi’nde buluştu
28.04.2022 14:50
0
A+
A-

BUCA Belediyesi’nin Kadir Gecesi’nde Işılay Saygın meydanında düzenlediği program binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Oruçlarını dualar eşliğinde açan Bucalılar, ramazan ayının manevi güzelliğini ve bereketini paylaştı.   Semazenlerin ilahiler eşliğinde gerçekleştirdiği gösteri ise büyük ilgi gördü.

 

Buca Belediyesi’nin Işılay Saygın Meydanı’nda düzenlediği Kadir Gecesi programına binlerce Bucalı katıldı. Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunun can bulduğu iftar sofrasında, Başkan Kılıç, vatandaşlarla tek tek ilgilendi. Kadir Gecesi’nin Kuran-ı Kerim’in Cebrail melek aracılığıyla Hz. Muhammed’e vahyedilmeye başlandığı gece olduğunu hatırlatan Başkan Kılıç, “Hepimizin Kadir Gecesi mübarek olsun. Bugün kuzeyimizde savaş, güneyimizde savaş, beklemediğimiz, istemediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bugün yapacağımız dualar, ibadetler inşallah bu dünyaya barış getirecek, huzur getirecek ve en önemlisi sağlık getirecek. Şimdiden hepinizin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Nice ramazanlarda bu güzel sofralarda buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

 

Daha sonra, dualar eşliğinde oruçlar açıldı. Sanatçılar Sabahattin Arslan ve Ömer Faruk Özcan’ın ilahiler söylediği gecede, Mehmet Bozdağ da şiirler okudu. Semazenlerin tasavvuf müziği eşliğinde yaptığı gösteri ise izleyenlerin beğenisini topladı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.