enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0259
EURO
38,1212
ALTIN
2.832,38
BIST
9.884,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

BorusanX Kurum Kültürü projesi ile yenilikçi ve insan odaklı bir dönüşüm yolculuğu

İdeal bir kurum kültürü oluşturma amacıyla yola çıkılan ve geldiği noktada Grubun ortak aklını temsil eden BorusanX, projeyi destekleyen yenilikçi uygulamalarla her geçen gün daha da zenginleşiyor.

BorusanX Kurum Kültürü projesi ile yenilikçi ve insan odaklı bir dönüşüm yolculuğu
10.09.2024 18:36
0
A+
A-

İdeal bir kurum kültürü oluşturma amacıyla yola çıkılan ve geldiği noktada Grubun ortak aklını temsil eden BorusanX, projeyi destekleyen yenilikçi uygulamalarla her geçen gün daha da zenginleşiyor. 

Güçlü ve köklü geçmişiyle tam 80 yılı geride bırakan Borusan Grubu, tüm Grup şirketlerini kapsayan ve kurum kültürünü sürdürülebilir gelecek odağıyla dönüştürmeyi amaçladığı BorusanX Kurum Kültürü projesini tamamladı. Üç yıl süren proje ile Borusan, 80 yıllık bir birikimin getirdiği değerlerini ve prensiplerini geleceğe aktarırken, değişime ayak uydurarak modern dünyanın gerekliliklerine uyum sağlamak için kazanacağı yeni değer ve prensipleri belirledi, geleceğin liderlik ve yüksek performans kültürü tanımını oluşturdu. Bu yeni belirlenen değer ve prensiplerin, dinamik çalışma kültüründe yaşaması için gerekli uygulamaları tanımladı ve hayata geçirdi. 

Borusan’ın 200 yıllık Grup olma vizyonuna paralel olarak gelecekte de varlığını sürdürme amacına yönelik yürütülen BorusanX, sadece bir değişim projesi değil, aynı zamanda bir öğrenme ve gelişim süreci olarak da ilerledi. Borusanlıların aktif katılımıyla gerçekleştirilirken, çalışanların fikirlerini ve geri bildirimlerini açıkça paylaşabilecekleri bir ortam yaratılarak, güvene dayalı, iyi niyetli ve paylaşımcı bir çalışma kültürü oluşturulması hedeflendi. İnsan merkezli bu büyük dönüşüm yolculuğunda aşama aşama ilerlenirken, kurumun değerleri Grup çalışanlarının ortak aklı ve çağdaş bakış açısıyla yenilendi. Bu yenilikçi yaklaşım ile çalışan bağlılığını ve üretkenliğini önemli ölçüde artıran Borusan, programın başarısını ve etkisini yaptığı ölçümlemelerle değerlendirip şeffaf bir şekilde paylaşıyor. 

Borusan çalışanlarının bağlılık skoru yüzde 79

BorusanX ile girilen bu kültürel dönüşüm yolculuğunda 2023 yılında önemli bir ilerleme kaydedilirken bu gelişim, 3.200 Borusanlının katıldığı bir algı anketi ile ölçüldü. Buna göre 2022 yılına kıyasla tüm değer ve prensiplerin benimsenmesinde yüzde 22, açık sözlülük ve yapıcı çatışma, güçlendiren liderlik, ortak akıl, otonomi ve cesaretle harekete geçme başlıklı, grup için dönüştürücü olarak belirlenen prensiplerde ise yüzde 34 yükseliş gözlemlendi. Borusan çalışanlarının bağlılık skoru da bugüne dek kaydedilen ilerlemenin bir göstergesi olarak, son 10 yılın en yüksek skoru olan yüzde 79’a ulaştı. Son beş yıldır artış eğiliminde olan bu skorun, BorusanX’in de etkisiyle daha yukarılara taşınması sağlandı.

 

Borusan Grup CEO’su ve Proje Sponsoru Erkan Kafadar, BorusanX ile ilgili şu bilgileri paylaştı: 

“80 yıllık geçmişiyle köklü bir Grup olarak, güçlü bir mirasa ve sağlam değerlere sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu değerler, yıllar boyunca kurumumuzun temelini oluşturmuş ve başarılarımızda önemli rol oynamıştır. Ancak dünya hızla değişiyor ve bu değişimlere ayak uydurmak, hatta öncülük etmek, gelecekteki başarımız için hayati önem taşıyor. Bu nedenle, kurum kültürümüzü bu yönde geleceğe bakarak değiştirmenin ve dönüştürmenin gerekli olduğuna inanıyoruz. BorusanX Kurum Kültürü projesi, bizim için büyük bir dönüşümü ifade ediyor. Hayata geçirdiğimiz bu proje aynı zamanda Borusan’ın 200 yıl ve ötesinde varlığını sürdüren bir Grup olma yolculuğunda kültürel anlamda lokomotif görevi üstleniyor. Projedeki ölçümlerimizden aldığımız umut verici sonuçlar, geleceğe dair heyecanımızı katlıyor. Bu istikrarlı ilerleme, doğru yolda olduğumuzu ve hedeflerimize ulaşacağımıza dair inancımızı pekiştiriyor.”

“Gelecekte de aynı başarıyı sürdürmek ve sürdürülebilir bir dünyanın yarınlarını inşa etmek için biz de dönüşmeliyiz” diyen Kafadar, bu dönüşümde liderlere önemli bir rol düştüğünün de altını çiziyor ve ekliyor: “Açık iletişim, şeffaflık, paylaşımcılık ve katılımcılık, dönüşüm sürecinin başarısı için kritik öneme sahip. Değerlerimiz arasında yer verdiğimiz karşılıklı güven ve iyi niyet, insana ve birbirimize değer vermenin yanında kültürel prensiplerimiz arasında yer alan açık sözlülük, diyalog ve yapıcı çatışma, güçlendiren ve yol açan liderlik, ortak akıl ve katılımlı yönetim, otonomi ve cesaretle harekete geçme başlıklarıyla Borusan’da ortak bir liderlik anlayışı geliştiriyoruz. Borusanlıların refah ve huzur içinde oldukları ve çalışmaktan mutluluk duyacakları bir alan inşa ediyoruz.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı