enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0662
EURO
37,8895
ALTIN
2.817,82
BIST
9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C

Bornova’da stratejik plana meclis onayı

Bornova Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Planı oy çokluğuyla kabul edildi.

Bornova’da stratejik plana meclis onayı
06.09.2024 16:38
0
A+
A-

Bornova Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Planı oy çokluğuyla kabul edildi. Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, zabıta kıyafetiyle katılarak Zabıta Haftası’nı kutladı. Toplantıda konuşan Başkan Eşki, stratejik planın, adaylık sürecinde verdiği sözlerin bir yansıması olduğunu belirtti ve sürdürülebilirlik ile katılımcılık ilkelerine vurgu yaptı.

 

Katılımcılık ve sürdürülebilirlik vurgusu

 

Başkan Eşki, meclisin onayını alan stratejik planla ilgili olarak; “Belediyemizin temel amacı; vatandaşın bizlerden beklediği yol, kaldırım, temizlik, park ve bahçeler gibi temel hizmetleri eksiksiz bir şekilde sunmaktır. Bunun yanı sıra, afetlerle mücadele çalışmalarına ve sosyal yardımlara da ağırlık vereceğiz. Yaptığımız araştırmalar, vatandaşlarımızın beklentilerinin bu hizmetlerle ilgili olduğunu gösteriyor. Bu hizmetleri hayata geçirirken katılımcılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri bizim için vazgeçilmezdir” ifadelerini kullandı.

 

Stratejik planın ana hedefleri

 

Stratejik planda belediyenin ana hedefleri arasında kurumsal gelişim, sürdürülebilir kentsel ve kırsal kalkınma, çevre yönetimi, sosyal katılım, kültürel mirasın korunması ve paydaşlarla işbirliklerinin artırılması gibi konular yer alıyor. Stratejik plan, Bornova Belediyesi için vatandaşın beklentilerini karşılamaya ve belediyecilik hizmetlerini en etkin şekilde yürütmeye yönelik kapsamlı bir yol haritası olacak. Daha güçlü Bornova yolundaki hizmetler, güçlü bir yönetim yapısı ve uzun vadeli projelerle sürdürülecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı