enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0700
EURO
37,9191
ALTIN
2.816,12
BIST
9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C

Bornova’da anketler hizmete dönüşecek

Bornova Belediyesi ilçedeki 12 eski köy yerleşimindeki ihtiyaçları belirlemek ve doğru yatırımları yapmak amacıyla kapsamlı bir anket çalışması başlattı.

Bornova’da anketler hizmete dönüşecek
05.08.2024 11:17 | Son Güncellenme: 05.08.2024 11:18
0
A+
A-

Bornova Belediyesi ilçedeki 12 eski köy yerleşimindeki ihtiyaçları belirlemek ve doğru yatırımları yapmak amacıyla kapsamlı bir anket çalışması başlattı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Vatandaşlarımızın taleplerine uygun hizmetler sunmak için bu çalışmalardan elde edeceğimiz veriler büyük önem taşıyor” dedi

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen anket çalışması kapsamında belediye ekipleri, ev ev gezerek kadınlar, çocuklar ve engellilere yönelik envanter çıkarıyor. Yaş grupları, okuma yazma oranları, çocuk ve engelli sayıları ile engel durumları tespit ediliyor. Aynı zamanda, vatandaşların belediye faaliyetleri ve hizmetleri hakkında bilgi sahibi olup olmadıkları sorgulanıyor. Kreş ve park gibi ihtiyaçları da bu çalışmanın bir parçası olarak değerlendiriliyor.

 

Yerel üreticilere destek

Anket çalışması ile bir yandan ürün envanteri ve üretim planlaması oluşturulurken, diğer yandan da üretimi artırmak için hangi desteklerin beklendiği yöneltilen sorular arasında yer alıyor. Bornova Belediyesi, yerel üreticilerin ihtiyaçlarına uygun destek programları geliştirmeyi hedefliyor.

 

Yatırımlar anket sonuçlarına göre belirlenecek

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, amaçlarının, vatandaşların ihtiyaçlarını en doğru şekilde belirleyip, onların taleplerine uygun hizmetler sunmak olduğunu belirterek, ”Bu kapsamda 12 mahallede başlattığımız anket çalışması, gelecekte yapacağımız yatırım, proje ve çalışmalara yön verecek. Vatandaşlarımızın katılımı ve geri bildirimleri, hizmetlerimizin kalitesini artırmada en büyük yol göstericimiz olacak” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı