enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0659
EURO
37,8949
ALTIN
2.816,58
BIST
9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C

Bornova örneği Türkiye’ye yayılacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova Belediyesi’nin güvencesiz ve zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışan motokuryelere destek olmak için hayata geçirdiği, “Motokurye Parkı”nın örnek proje olarak gösterdi.

Bornova örneği Türkiye’ye yayılacak
12.09.2024 18:57
0
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova Belediyesi’nin güvencesiz ve zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışan motokuryelere destek olmak için hayata geçirdiği, “Motokurye Parkı”nın örnek proje olarak gösterdi. Özel, Motokurye Parkı’nın SODEM bünyesindeki “Sosyal Demokrat Belediyeler Eşgüdüm Konseyi”nde önerilen projeler arasına konulacağını ve örnek alınarak tüm Türkiye’de uygulanabileceğini söyledi.

 

Genel Başkan Özel, Sarnıç Köyü’ndeki caminin temelinin atılmasının hemen ardından  Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki törene katılmak üzere harekete geçti. Özel, geçiş güzergahındaki Bornovalıları selamlayarak ilerlerken, Bornova Belediyesi’nin hizmete açtığı Motokurye Parkı’ndan yararlanan motokuryelerin sürpriziyle karşılaştı. Özel’in yolunu keserek sevgi gösterisinde bulunan motokuryeler hem Bornova Belediyesi’nin verdiği destek nedeniyle teşekkür etti hem de seslerinin duyurulmasını istedi.

 

Motokuryeleri ilk gören CHP oldu

 

Motokuryeliğin son yılların çok konuşulan ve sayıları hızla artan bir mesleği olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’de bu sektördeki büyümenin pandeminin de etkisiyle beklenenin 30 kat üstünde arttığını söyledi. Bu durumun yeni bir istihdam alanının yanında yeni bir güvencesizlik alanını da yarattığını belirten Özel, “Biz bu konudaki gerekli itirazlarımızı, önerilerimizi her daim dile getirdik. Motokuryelerin sesini Türkiye’de ilk duyan, gören siyasi parti CHP oldu. Covid döneminde 1000’in üzerinde motokurye ile CHP Genel Merkezimizin bahçesinde, o dönemki genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba meseleye dikkat çeken çok önemli bir toplantı ve bir eylem gerçekleştirmişti.  O günden bu yana CHP’li belediyeler bu konu üzerinde çok büyük hassasiyet gösteriyorlar” dedi.

 

Örnek proje

Motokurye Parkı’ndaki kapalı alanın çok önemli olduğunu belirten Özel, “Tuvaletinin, büfesinin olması, kışın daha korunaklı kapalı alanının olması önemli. Başkanımız Ömer Eşki projenin adım adım bu şekilde evrileceğini söylüyor.  Ben de bundan memnuniyet duyuyorum. Buradaki model motokurye arkadaşlarımız tarafından beğenilir, benimsenir ve tavsiye edilirse, tüm belediyelerden sorumlu genel başkan yardımcımız Sayın Gökan Zeybek burada. Bu projeyi ‘Bornova Örneği’ olarak SODEM bünyesinde yer alan ve CHP’nin ‘Sosyal Demokrat Belediyeler Eşgüdüm Konseyi’nde ‘Önerdiğimiz Projeler’ içerisine koyabilir ve bütün Türkiye de bu projenin örnek alınarak  uygulanmasını sağlayabiliriz” dedi.

 

Yeni nesil belediyecilik

Yeni nesil belediyecilik anlayışlarında bir yerdeki başarılı işin diğer belediyelere emsal teşkil etmesinin de olduğunu söyleyen Özel, “Bu açıdan Ömer başkanımıza, birlikte çalıştığı yönetici arkadaşlara,  motokurye arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da onların sesini duymaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

CHP iktidarında motokurye meslek kanunu gelecek

CHP’nin iktidarında motokuryenin meslek kanunuyla, odasıyla, güvencesiyle, devlet nezdinde temsil edilmesiyle ve her bir çalışanın haklarını arayabilecekleri sendikal haklarıyla çalışacaklarını söyleyen Özel, “Elimizden gelen en büyük katkıyı sizlere yapmaktan geri durmayacağımız” dedi.

 

Motokurye parkı mücadele alanı olacak

Başkan Eşki, motokuryelerin bu park sayesinde görevlerini daha rahat yapabileceklerini söyleyerek, “Onları örgütsüz ve sahipsiz bırakan sisteme karşı mücadele etmek için burayı bir mücadele alanı haline getirmek istiyoruz. Motokuryelerin örgütlenip tehlikeli meslek sınıfına dahil edilebilmeleri için bir çalışma yürüteceğiz. Burası da bu çalışmanın ana hareket merkezi olacak. Bu anlamıyla motokuryelere sahip çıkan genel başkanımıza da hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Başkan Eşki’ye teşekkür

Ankara Kuryeler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Akpınar, “Türkiye’de ilk defa kuryeleri düşünen bir park yapması, dinlenebileceği, kışın soğukta korunabileceğimiz düzenli bir yer yaptığı için Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’ye çok teşekkür ediyoruz. Çok büyük sıkıntılarımız var. İnşallah bunları sizlerin de desteğiyle çözeceğiz” dedi.

 

100 motor aynı anda park edebilecek

Motokurye olarak hizmet veren çalışanların mevcut durumdaki sıkıntılarını ortadan kaldırmak, yaşam kalitelerini artırmak, aynı zamanda Küçükpark ve çevresindeki trafik sıkışıklığı ve düzensizliğin önüne geçmek amacıyla hizmete açılan Motokurye Parkı’nda 100 motor aynı anda park edebiliyor. Kazım Dirik Mahallesi Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı içerisindeki 4 bin metrekarelik alanda motokuryelerin ihtiyaçlarını karşılamaları için büfe ve tuvalet de bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı