enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9484
EURO
35,3361
ALTIN
2.458,31
BIST
10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C

Başkanı Ekrem İmamoğlu iş arayanlarla işverenleri kendi ilçelerinde bir araya getiriyor

İBB, iş arayanlarla işverenleri kendi ilçelerinde bir araya getiriyor.

Başkanı Ekrem İmamoğlu iş arayanlarla işverenleri kendi ilçelerinde bir araya getiriyor
02.06.2024 14:29
0
A+
A-

İBB, iş arayanlarla işverenleri kendi ilçelerinde bir araya getiriyor. Kariyer ve İstihdam Fuarı organizasyonları, 5 Haziran’da Gaziosmanpaşa’da; 6-7 Haziran’da Sancaktepe’de ve 11 Haziran’da Eyüpsultan’da yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iş arayanlarla işverenleri kendi ilçelerinde bir araya getiriyor.
İBB Bölgesel İstihdam Ofisi ve İSPER AŞ koordinasyonu ile 2022-2023 yıllarında iki defa Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı, İstanbul’un ilçelerinde de düzenlenecek. 

KENDİ İLÇELERİNDE BİR ARAYA GELECEKLER

Her ilçenin demografik durumu ile iş ve işgücü ihtiyacı özelinde, bölgeyi iyi tanıyan ilçe belediyeleri ile yürütülen detaylı bir çalışmanın ürünü olan ilçe bazlı fuarlar, iş arayanlarla işverenleri bu kez kendi ilçelerinde buluşturacak. 

FUAR PROGRAMLARI İSTANBUL GENELİNE YAYILACAK

İBB Bölgesel İstihdam Ofisi ve üç ilçe belediyesi iş birliği ile düzenlenecek olan Kariyer ve İstihdam Fuarı organizasyonları, 5 Haziran’da Gaziosmanpaşa’da; 6-7 Haziran’da Sancaktepe’de ve 11 Haziran’da Eyüpsultan’da gerçekleştirilecek. 

Gaziosmanpaşa, Sancaktepe ve Eyüpsultan Belediyeleri ile ilk adımları atılan fuar programlarının İstanbul geneline yayılması hedefleniyor. 

GAZİOSMANPAŞA’DA 14 ÖZEL SEKTÖR FİRMASI YER ALACAK

5 Haziran’da Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde gerçekleştirilecek olan fuar programına Gaziosmanpaşa ve çevre ilçelerde faaliyet gösteren 14 özel sektör firması katılım sağlayacak. Aynı zamanda programda Bölgesel İstihdam Ofisi uzman ekibi tarafından “Mülakat Teknikleri” ve “CV Doldurma Semineri” ile Enstitü İstanbul İSMEK tarafından “İngilizce CV Oluşturma” ve “Evde Üret Sat Projesi” atölyeleri gerçekleştirilecek. 

SANCAKTEPE’DE HEM ÇEŞİTLİ İŞ FIRSATLARI HEM DE ATÖLYELER

6 ve 7 Haziran’da iki gün boyunca Sancaktepe Belediyesi yerleşkesinde İstanbullularla buluşacak olan fuarda 30 özel sektör firması çeşitli pozisyonlarda iş fırsatları ile yer alacak.   Ziyaretçiler ayrıca fuar bitimine kadar Enstitü İstanbul İSMEK’in düzenleyeceği, “Takım Çalışması”, “İngilizce CV Oluşturma”, “Etkili Konuşma Atölyesi”, “Ritim Atölyesi”, “Beden Dili Atölyesi” ve “Kişisel İmaj Yönetimi” atölyelerine katılım sağlayabilecek.

KARİYER VE İSTİHDAM FUARI 11 HAZİRAN’DA EYÜPSULTAN’DA 

11 Haziran Salı günü ise 25 özel sektör firmasının yer alacağı Kariyer ve İstihdam Fuarı, Eyüpsultan’da gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında Enstitü İstanbul İSMEK tarafından, “Ritim Atölyesi”, “İngilizce CV Oluşturma”, “Evde Üret Sat Projesi” ve “Etkili Konuşma Atölyesi” gibi atölyeler ziyaretçilerin katılımına açık olacak.

İŞ ARAMA SÜREÇLERİNDE FAYDALANACAKLARI DEĞERLİ BİLGİLER 

Fuarlarda ziyaretçilerin dâhil olabileceği bu atölyelerin yanı sıra, Bölgesel İstihdam Ofisi tarafından düzenlenecek olan “Mülakat Teknikleri ve CV Hazırlama” seminerlerinde katılımcılarla iş arama süreçlerinde faydalanacakları değerli bilgiler paylaşılacak.  

EKONOMİK BÜYÜMEYE KATKI SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

İSPER koordinasyonunda, İBB Bölgesel İstihdam Ofisi ve İlçe belediyeleri ile iş birliği yapılarak hayata geçirilen Kariyer ve İstihdam Fuarları kapsamında İstanbulluların iş sahibi olması amaçlanıyor. Ayrıca İstanbul genelinde nitelikli iş gücünün üretime dâhil olmasıyla ekonomik büyümeye katkı sağlanması da hedefleniyor.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı