enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0834
EURO
38,0367
ALTIN
2.835,15
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Başkan Tugay babasının madalyalarıyla kahramanların gününe katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Başkan Tugay babasının madalyalarıyla kahramanların gününe katıldı
19.09.2024 17:13
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Eylül Gaziler Günü için düzenlenen kutlama programına Kıbrıs gazisi olan babası Cemal Tugay’ın madalyalarıyla katıldı. Başkan Tugay, “Gaziler Atatürk’ün deyimiyle yaşayan anıtlardır. Onlara her zaman sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüş ve resmi törene katıldı. Kutlama programında Kıbrıs gazisi olan babası Cemal Tugay’ın madalyalarıyla yer alan Başkan Dr. Cemil Tugay, ilk olarak Gündoğdu Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki kortejde gazilere eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, gazi derneklerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Askeri bando eşliğindeki yürüyüşün ardından gerçekleşen resmi törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Programda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman gazilerin anısı için saygı konuşması da yapıldı.

“Her ortamda onlara saygı göstermemiz gerekiyor”

Gazi babasının madalyalarıyla kutlamalara katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Benim için en özel günlerden birisi. Çünkü benim babam Kıbrıs gazisiydi. Ben gazi çocuğuyum. Babamın savaş sırasında yaşadıklarını dinlediğim zaman ve gazileri gördüğümde anladım ki savaşın yaraları hiçbir zaman kapanmıyor. Dolayısıyla gazilik unvanı taşıyan insanlar toplumdan saygı bekliyorlar. Ben bugün gazilerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek için de babamın madalyalarını takarak yürüyüşlerine katıldım. Gaziler Atatürk’ün deyimiyle yaşayan anıtlardır. Onlara her zaman sahip çıkmamız gerekiyor. Bulundukları her ortamda onlara saygı göstermemiz gerekiyor. Tüm gazilerin gününü kutluyorum. Babam dâhil yaşamını kaybetmiş olan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Önümüzdeki günlerde gazilerimiz için daha çok çaba içinde olacağız” dedi.

Tarihten örnekler veren ve gazilerin kahramanlığına vurgu yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Orhan Aydın ise “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş, bu toprakların vatan olmasında canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı gündür. Kahraman gaziler, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı