enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2065
EURO
37,9090
ALTIN
2.928,11
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C

Başkan Ertaş, 6 Aylık çalışmalarını basınla paylaştı “6 aylık hedefe 4 ayda ulaştık”

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Altınoluk Mahallesi’nde belediyeye ait Çınaraltı Çay Bahçesi’nde düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Ertaş, 6 Aylık çalışmalarını basınla paylaştı  “6 aylık hedefe 4 ayda ulaştık”
01.10.2024 18:11
0
A+
A-

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Altınoluk Mahallesi’nde belediyeye ait Çınaraltı Çay Bahçesi’nde düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Başkan Yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de katılırken, Başkan Ertaş, göreve başladığı 6 aylık sürede gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi ve gelecek döneme dair projeleri paylaştı.

 

“6 aylık hedefe 4 ayda ulaştık”

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Ertaş, toplantıda yaptığı konuşmada 6 aylık hedeflerine 4 ay gibi kısa bir sürede ulaştıklarını vurgulayarak, “Dört ayda bebeklik dönemimiz bitti. Artık emekleme dönemine geçtik. Ancak belediyeyi ekonomik olarak zor bir durumda devraldık. Bu durumu biliyorduk ve buna göre kısa, orta ve uzun vadeli planlar hazırladık. Kısa vadede belediyeyi 6 ayda kendi kendine yeten bir hale getirmeyi hedefliyorduk. Yaptığımız çalışmalar ve uyguladığımız mali disiplin sayesinde bu hedefe 4 ayda ulaştık. Halk arasında tabir edildiği gibi, belediyemizi 4 ayda kendi yağıyla kavrulur hale getirdik” dedi.

 

Başkan Ertaş, spekülasyonlara yanıt verdi

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Altınkum Mahallesi’nde hissedarları arasında yer aldığı bir arazi hakkında ortaya atılan spekülasyonlara dair açıklamalarda bulundu. Başkan Ertaş, bilgi sahibi olmadan konuyla ilgili fikir yürütmeye çalışanların bu tür spekülatif algılar yaratmaya çalıştığını belirterek, duruma netlik kazandırdı.

Başkan Ertaş, eleştirilerden kaçmadığını ve her türlü eleştiriden ders çıkarmayı bildiğini ifade ederek, “Yüzde 15 hissedarı olduğum bir arazinin köşesinde yeşil alan terk edilmesi gerekiyordu. Bu terk edilen alanla birlikte, söz konusu yeşil alanın büyüklüğü 2500 metrekareye ulaşmış durumda. 2500 metrekareyi aşan yeşil alanlarda, yasalar çerçevesinde yüzde 5’i geçmemek şartıyla sağlık evi yapılabiliyor. Altınkum Dalyan bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın çoğu, Zeytinli merkezdeki Aile Sağlığı Merkezi’ne kayıtlı. Ancak buradaki sağlık merkezi yoğunluk nedeniyle yeterince hizmet veremiyor” dedi.

 

Aile Sağlığı Merkezi ihtiyacı giderilecek

Başkan Ertaş, Altınkum bölgesinde yeni bir Aile Sağlığı Merkezi kazandırmak istediklerini vurgulayarak, “Bu sağlık tesisi için 2500 metrekare ve üzerinde bir yeşil alan gerekiyordu. Biz, bu alanı tamamlamak için benim de hissedarı olduğum arazinin köşesinden bir kısmını yeşil alan olarak terk etmeye karar verdik. Böylece, parça parça olan yeşil alanlar birleştirilerek 2500 metrekarelik tek bir alan oluşturuldu. Aile Sağlığı Merkezi yapılabilmesi için bağışçımız da hazır. Bu merkezin yapılmasının ardından, Sağlık Bakanlığı’na teslim edeceğiz ve Altınkum Dalyan bölgesindeki önemli bir sağlık hizmeti ihtiyacı karşılanmış olacak” diye konuştu.

 

 

Çınaraltı’nın ardından halk kafe ve kent lokantası

Başkan Ertaş, toplantının yapıldığı Çınaraltı Çay Bahçesi’nin uzun süredir atıl durumda olduğunu ve tekrar halkın kullanımına kazandırıldığını belirtti. Ayrıca, Altınoluk’taki bu çalışmanın diğer bölgelere de yayılacağını ifade ederek, “Bu tür işletmeler Altınoluk’la sınırlı kalmayacak. Güre, Akçay, Altınkum ve sahil bölgelerinde halk kafe projelerimiz devam ediyor. Ayrıca Edremit merkezde kent lokantası işletmeleri için hazırlıklarımız sürüyor” diye konuştu.

 

Arıtma Tesisi ve altyapı çalışmaları

Ertaş, bölgede yetersiz kalan ve yeniden yapılması planlanan arıtma tesisine de değinerek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ ile iş birliği içerisinde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Arıtma tesisinin mevcut yerinde yenilenmesinin önemine dikkat çekerek, “Mevcut arıtma tesisi imar planında arıtma tesisi olarak belirlenmiş bir alanda yer alıyor. 50 dönümlük bir alan üzerinde bulunuyor ve yanında ek olarak 80 dönümlük tahsisli bir alan var. Bu alanlar yeni bir arıtma tesisi için yeterli geliyor. Başka bir yere arıtma tesisi yapılması durumunda imar düzenlemelerinin en az bir yıl süreceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Mali Disiplin ve belediyecilik hizmetleri

Başkan Ertaş, mali ve iş disiplinini sağlamanın ilk adımlarından biri olduğunu vurguladı. Özellikle doğalgaz altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların yapımının büyük ölçüde tamamlandığını ve bu sorunun çözülmesinin halkın günlük yaşamını önemli ölçüde rahatlattığını belirtti. Ayrıca, sinekle mücadeleden fen işleri ve park bahçeler faaliyetlerine kadar birçok hizmetin hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Sosyal belediyecilik ve yeni projeler

Başkan Ertaş, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda önümüzdeki dönemde yapılacak projeler hakkında da bilgiler verdi. Eğitim, kültür, spor ve sosyal hizmetler alanlarında yeni projelerin planlandığını ifade eden Ertaş, “Belediyemiz, kentimizin her alanda gelişmesi için çok sayıda projeyi hayata geçirecek. Sosyal yardımlardan spor faaliyetlerine, kültürel etkinliklerden altyapı yatırımlarına kadar birçok yeni çalışmamız var” dedi.

 

Yerel basınla işbirliği

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Ertaş, yerel basının belediye yönetimi için büyük önem taşıdığını vurguladı. “Yerel basınımızın değerli mensuplarıyla bir araya geldik. Yardımcılarım ve meclis üyesi arkadaşlarımla göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmaları paylaştık ve fikir alışverişinde bulunduk. Kentimizi yönetirken yapıcı eleştiriler ve görüşlerin ne kadar önemli olduğunu biliyor ve gazetecilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Toplantı, güncel meselelerin değerlendirilmesi ve basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı