enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9556
EURO
37,6493
ALTIN
2.798,54
BIST
9.521,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
29°C
İstanbul
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C

Başkan Duman’ın da katıldığı temizlik çalışmasında 5 ton atık toplandı

Buca Belediyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle beraber meydana gelen orman yangını riskine karşı, ilçenin ormanlık alanlarında çevre temizliği gerçekleştirdi.

Başkan Duman’ın da katıldığı temizlik çalışmasında 5 ton atık toplandı
24.08.2024 12:53
0
A+
A-

Buca Belediyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle beraber meydana gelen orman yangını riskine karşı, ilçenin ormanlık alanlarında çevre temizliği gerçekleştirdi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın da katıldığı çalışmada orman ve civarında yangın riski oluşturabilecek 5 ton atık toplandı.

Geçtiğimiz hafta İzmir’in çeşitli ilçelerinde meydana gelen yangınlarda konut, iş yerleri ve canlılar büyük zarar görürken Buca Belediyesi de aynı acıların ilçede tekrar yaşanmaması için harekete geçti. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın da katıldığı temizlik çalışmasına Bucalılar Sosyal Dayanışma Platformu üyeleri, muhtarlıklar ve vatandaşlar katıldı.

“ÇOBAN ATEŞİNİ YAKTIK”

Yıldızlar Mahallesi’nden başlanan temizlik çalışmalarının oldukça verimli geçtiğini ve daha önce orman yangınlarına karşı ilk müdahaleyi sağlamak için bölgeye su bidonları bıraktıklarını hatırlatan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman “Bidonlarımızın yerinde durduğunu gördük. Bunun için de tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Yapılan temizlik çalışmasıyla Buca’da çoban ateşini yaktıklarını ve toplanan atıkların daha çok izmarit, mangal atığı ve cam kırığı olduğuna dikkat çeken Başkan Duman, bu nedenle yapılan çalışmanın önemli olduğunu belirterek “Temizlik çalışması yaparken, atıkların daha çok cam kırığı ve mangal atığı olduğunu gördük. Bunlar yangınların en büyük sebeplerinden. Umarım bu yaşanan facialardan sonra vatandaşlarımız bu konuda hassasiyet gösterip bu tür malzemeleri ormanlarda bırakmazlar. Ormanlarımıza sahip çıkarlar. Bugün yaptığımız çalışma bir çoban ateşi. Katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı