enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1055
EURO
38,0941
ALTIN
2.873,46
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Başkan Denizli müjdeli haberi verdi: Alaçatı’da 31 yıllık kangren son buldu

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, S.

Başkan Denizli müjdeli haberi verdi: Alaçatı’da 31 yıllık kangren son buldu
20.09.2024 17:07
0
A+
A-

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, S.S. Alaçatı Halk Sosyal Konut Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı’nda kooperatifin 31 yıldır çözülemeyen mülkiyet sorununun belediye tarafından yürütülen hukuki mücadele sonucunda çözüme kavuştuğunu duyurmuştu. Başkan Denizli’nin yönetiminde gerçekleşen 2024 Eylül Ayı Olağanüstü toplantısında, kooperatifin yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin ardından tapu devirlerinin gerçekleştirilmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi. Denizli, Çeşme için tarihi bir adım atıldığını söyledi. 

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen S.S. Alaçatı Halk Sosyal Konut Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. S.S. Alaçatı Halk Sosyal Konut Kooperatifi’nin uzun yıllardır çözülemeyen mülkiyet sorununun nihayet sonuca ulaştığı Genel Kurul toplantısına; Başkan Denizli’nin yanı sıra Alaçatı Halk Sosyal Konut Kooperatifi Başkanı Zeki Dağdeviren ve yönetim kurulu üyeleri ve kooperatif üyeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

1993 yılında Alaçatı Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara sosyal konut sağlamak amacı ile kurulan kooperatifin çalışmaları, yıllar süren yargı süreçleri nedeniyle sekteye uğramıştı. Belediyeye ait arsaların 775 sayılı Gecekondu Kanunu çerçevesinde kooperatife devri amaçlanmış, ancak Hazine’nin mülkiyet iddiası ile açmış olduğu davanın sonuçlanması beklenmişti. Çeşme Belediyesi hukuki mücadeleyi kazanmış ise de Hazinece karara karşı üst mahkemeye başvurulmuş ve konu Yargıtay‘a kadar intikal ettirilmişti.  Bu süreçte, planlama dahil tüm altyapı tamamlanmış, binalar inşa edilerek fiilen hak sahiplerine dağıtıldığı halde, vatandaşlar tapularını alamamıştı.

Bugün gelinen noktada ise Çeşme Belediyesi’nin Hazinenin mülkiyet iddiası ile açmış olduğu davayı kazanması ve bu kararın üst mahkemelerce de onanarak kesinleşmesi ile dar gelirli hak sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere, S.S. Alaçatı Halk Sosyal Konut Kooperatifine tapu devir işlemelerinin gerçekleşeceği duyuruldu.

BAŞKAN DENİZLİ: “SORUNU BİRLİK VE BERABERLİKLE ÇÖZDÜK” 

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, toplantıda yaptığı açıklamada, Alaçatı’daki 31 yıllık sorunun, belediye tarafından yürütülen hukuki mücadele sonucunda çözüme kavuştuğunu belirterek şunları söyledi:

“31 Yıllık sorunu birlik ve beraberlikle çözdük. Yıllardır süren Alaçatı’daki en büyük sorunlardan biri olan S.S. Alaçatı Halk Sosyal Konut Kooperatifinin uzun süredir çözülemeyen meselesinde sona gelindi. Bugün, Alaçatı Ek Hizmet Binamızda gerçekleşen Kooperatif Genel Kurulu’nda Çeşme Belediyemizi temsilen bulunduk ve devir sürecini karara bağladık. İlçe sakinlerimizin mağdur olmasını engellemek amacıyla arsanın kooperatife devrine ilişkin müjdeli haberi paylaştık. Tapu devir işlemlerinin başlayacağını duyurduk. Yaklaşık 31 yıldır süregelen bu sorunun belediyemiz tarafından çözüme kavuşturulmuş olmasının gururunu yaşıyoruz.” 

Başkan Denizli, Alaçatı halkıyla birlik ve beraberlik içinde bu sorunun çözüldüğünü vurgulayarak, vatandaşların mağdur olmamaları için her türlü ayrıntının titizlikle değerlendirildiğini ifade etti.

EYLÜL AYI OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Genel Kurulun ardından Çeşme Belediyesi 2024 Eylül Ayı Olağanüstü toplantısı Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Lâl Denizli’nin yönetiminde gerçekleşen toplantıda, kooperatifin yükümlülüklerinin 22.11.2024 tarihine kadar yerine getirilmesinin ardından tapu devirlerinin gerçekleştirilmesi gündeme alındı. Karar, Cumhur İttifakı’nın 1 ret 1 çekimser oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi. 

Başkan Denizli, “1993 yılından beri devam eden ve birçok vatandaşımızın mağduriyet yaşadığı S.S. Alaçatı Halk Sosyal Konut Kooperatifinin bulunduğu alanların davasını kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çeşme için tarihi adımlardan birini bugün Eylül Ayı Olağanüstü Meclis toplantımızda attık” diyerek alınan kararın, Çeşme’ye hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı