enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1434
EURO
37,7340
ALTIN
2.906,48
BIST
8.994,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Başkan Ceritoğlu Sengel’den mecliste eğitim manifestosu

Efes Selçuk Belediye Meclisi Ekim ayının ilk toplantısında, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel eğitime yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Ceritoğlu Sengel’den mecliste eğitim manifestosu
03.10.2024 12:38
0
A+
A-

Efes Selçuk Belediye Meclisi Ekim ayının ilk toplantısında, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel eğitime yönelik önemli açıklamalar yaptı.  Eğitimdeki mevcut sorunları derinlemesine ele alan Başkan Ceritoğlu Sengel, özellikle atanmayan öğretmenler ve ekonomik zorlukların eğitimi nasıl etkilediğine dikkat çekerek önemli değerlendirmeler yaptı. Eğitimin okul müfredatlarının ötesinde öğrencilerin kültür sanat ve sporla iç içe olmasını gerektiren bir olgu olduğuna vurgu yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Efes Selçuk’un artık bir kültür politikası var” dedi.

DİLEKÇELERİN HADDİ HESABI YOK

Sözlerine “Öncelikle ilk ve orta öğretimini lisede tamamlayan bir birey, bir anne ve sonrasında belediye başkanı olarak ilçemde eğitim ile ilgili değerlendirmeler yapmak istiyorum diyerek” başlayan Başkan Ceritoğlu Sengel; “2019’un sonu 2020’nin başında 19 Mayıs Ortaokulu ile ilgili “acil” kaydıyla meclise girmesi için bir plan geldi. Hemen gündeme aldık, büyükşehir belediye meclisine gönderdik. 2020 yılından bu yana geçen sürede 19 Mayıs Okulu yok. Avrupa Birliği’nde hazır parası var bu projenin denildi. İhalesi yapıldı. Avrupa Birliği’nden gelen para yok oldu. Sonra tekrardan ihaleye çıkılacak denildi. O oldu, bu oldu. 2024, okullar açıldı. Mağduriyet tavanda, pandemiyi atlatmış bir ülkede temizlik görevlisi yok. Okul tadilatları için öğrenci velilerinin, okul aile birliklerinin Selçuk Belediyesi’ne verdiği dilekçelerin haddi hesabı yok” dedi.

BEN KENDİ İLÇEMDEN MESULÜM

Öğrencilere verilen ulaşım desteğinin de vatandaşların talepleri sonucu ortaya çıkan bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel, 2019 yılında seçim sürecindeyken Zeytinköy’de bir babanın; “Dört tane çocuğum var. Merkeze göndermek zorundayım. En büyüğü lisedeydi. Lisedekini çekiyorum” demesi üzerine Ulaşım Desteğinin hayata geçtiğini hatırlatarak; “Biz Havutçulu’dan Belevi’ye, Belevi’den Zeytinköy’e, Barutçu’da varsa, Arvalya’da, Pranga Mevkii’nde öğrencilerimizin kent merkezindeki okullarına gelmesi için çalışıyoruz. Velilerin hesaplarına parayı geçiriyoruz. Veli kendi cebinden sanki kendi parası gibi öğrencisine veriyor. Ben kendi ilçemden mesulüm” dedi.

ÇOCUK GELİNLERİN SEBEBİ…

4+4+4 eğitim sisteminin özellikle kız çocuklarının eğitim hayatına devam etmesi yönünde bir engel oluşturduğunu belirten Başkan Sengel; “4. Sınıf bittikten sonra okuldan alınan bizim çocuğumuz. Bu sistemi kimse bana ikna ettiremez o çocuk gelinler nedeniyle. Her gittiğim panelde, konuşmacı olduğum her yerde bir kadın olarak konuşmaya devam edeceğim. Çocuk gelinlerin sebebidir 4+4+4 eğitim sistemi” diye konuştu.

EFES SELÇUK HALKI KENDİ ÇOCUĞUNA BAKTI

Pandemi döneminde uzaktan eğitime halkın destekleriyle köprü olduklarını kaydeden Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk halkına tek bir çağrı yaptık biz. Dedik ki bize tablet bağışlayın, içine interneti biz koyacağız. Efes Selçuk halkı kendi çocuğuna baktı.  Sadece tablet mevzusunda değil gıda dayanışması ile de Efes Selçuk halkı kendi çocuklarına kendisi baktı, bakmaya da devam ediyor. Selçuk Belediyesi olarak. Çocuklarımızın her Cuma evine paket gidiyor. Öğlen yemeklerini anneleri hazırlayıp yanlarına koysun diye. Gururla göndermeye devam edeceğiz.   Herkesin beslenme çantası kırtasiyelerden alınıyor. Hiçbiri de diğerinin aynısı değil. Çocuklarımız fişlensinler istemiyoruz. Ben kendi ilçemden mesulüm” dedi.

EFES SELÇUK’UN ARTIK BİR KÜLTÜR POLİTİKASI VAR

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin adeta bir kültür sanat akademisine dönüştüğünü belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bizden önceki dönemde İller Bankası’ndan çekilen kredi ile binası yapılan Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin kredi borcunu belediye başkanı olup ben ödedim. Üç yıl ödemesiz alınan bir krediydi. Yapılan o bina sırf binaydı. İçini çocuklarla dolup taşmasını sağlayan benim yönetimimdi. Çelloya kadar kadınlar ve çocuklar birlikte koroya kadar benim dönemimde oldu. Bizim kocaman bir kültür merkezimiz yok ama kültür politikamız var. Ülkenin unuttuğu şey, Efes Selçuk Belediyesi’nde var. Çocukların ilkokul öncesinden başlamak üzere toprakla buluşturmak, aynı zamanda müzik aleti çalmaları tiyatro kursundan tutun ritim, dans ve jimnastik kurslarına katılmaları benim yönetimimde oldu ve hepsi de ücretsiz. Bizim dönemimizde hiçbir kurs ücretli değil” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı