enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
24°C

Başiskele’de Altyapı Yatırımları Sürdürülebilir Su Yönetimine Katkı Sağlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele ilçesinde yürüttüğü altyapı yatırımlarıyla su kalitesini artırıyor, sürdürülebilir su yönetimini destekliyor.

Başiskele’de Altyapı Yatırımları Sürdürülebilir Su Yönetimine Katkı Sağlıyor
04.09.2024 13:27
0
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele ilçesinde yürüttüğü altyapı yatırımlarıyla su kalitesini artırıyor, sürdürülebilir su yönetimini destekliyor. Serdar, Kazandere ve Karadağ Mahalleleri’nde gerçekleştirilen çalışmaların sonuna yaklaşılırken projelerin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki su kaynaklarının daha verimli ve uzun ömürlü bir şekilde yönetilmesi planlanıyor.

BAŞİSKELE’YE 16 BİN 725 METRE YENİ İÇME SUYU HATTI
İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele ilçesindeki modern altyapı ağını genişletiyor. Aksığın Mahalesi Karadağ mevkisinde 250 milimetre çapında polietilen borular kullanılarak toplam uzunluğu 1.670 metre olan yeni içme suyu hattındaki çalışmalarda sona gelinirken, Serdar Mahallesi’nde 100 milimetre ve 150 milimetre duktil font borular kullanılarak toplam uzunluğu 7.885 metre planlanan yeni içme suyu hattındaki imalatın ise 2.878 metresi tamamlanarak önemli bir mesafe katedildi. Kazandere Mahallesi’nde 75 ve 160 milimetre çaplarında polietilen borular kullanılarak gerçekleştirilen 7.170 metre uzunluğundaki yeni içme suyu hattı imalatının 6.126 metresi tamamlanırken kalan 599 metre için ise çalışmalar aralıksız devam ediyor.

MODERN ALTYAPI İLE SU KALİTESİNDE ARTIŞ VE KESİNTİSİZ HİZMET
Yalnızca su kalitesini yükseltmekle kalmayıp aynı zamanda su kayıplarını en aza indirerek etkili ve sürdürülebilir bir su yönetimi sunan bu modern iletim sistemleri, yenilikçi tekniklerle oluşturuluyor. Çalışmalar, bölgedeki içme suyunun kalitesini artırarak sistemdeki olası arızaların önüne geçmeyi hedefliyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı