enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2006
EURO
37,8850
ALTIN
2.928,91
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C

Başiskele Seymen Millet Bahçesinde ilerleme yüzde 90; Büyükakın: Yeşil alanlar mutlu şehirlerin kalbidir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Büyükakın, Başiskele’de 787 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden Seymen Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu.

Başiskele Seymen Millet Bahçesinde ilerleme yüzde 90;  Büyükakın: Yeşil alanlar mutlu şehirlerin kalbidir
01.10.2024 17:31
0
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Büyükakın, Başiskele’de 787 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden Seymen Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Çalışmaları tüm hızıyla süren projenin 1. etabında incelemelerde bulunan Başkan Büyükakın, projenin Mutlu Şehir Kocaeli vizyonuna önemli katkı sağlayacağını belirtti. Darıca, Çayırova ve Karamürsel millet bahçeleriyle Kocaeli’de yeşile yeşil kattıklarına dikkat çeken Başkan Büyükakın, ‘’Seymen Millet Bahçesinin ilk etabında yüzde 90 ilerleme seviyesine geldik. Yeşil alanlar mutlu şehirlerin kalbidir’’ dedi.

 

MİLLET BAHÇELERİ: 6 TAMAM, 3 DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen 12. Açılış Bayramında Büyükşehir’in tamamladığı Darıca Millet Bahçesi 3. Etap, Çayırova Millet Bahçesi ve Karamürsel Millet Bahçesi’nin hizmete girdiğini hatırlatan Başkan Büyükakın, ‘’Yine TOKİ marifetiyle Kocaeli’mizde Gebze, Derince ve Gölcük millet bahçeleri tamamlandı, TOKİ’nin Dilovası ve Körfez millet bahçesi projeleri devam ediyor. Biz de Seymen Millet Bahçesinde 1. etabın sonuna geliyoruz’’ bilgisini verdi. Başkan Büyükakın, millet bahçelerinin toplumun her kesimine hitap eden sosyal ve yeşil alanlar olduğuna dikkat çekerek, “Bu alanlar, 7’den 77’ye herkesin doğayla iç içe huzurlu bir ortamda vakit geçirebileceği, sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler için mükemmel mekanlar olacak. Şehrimizin her köşesinde çevreye duyarlı, sürdürülebilir projelerle halkımızın mutluluğunu önceliyoruz. Seymen Millet Bahçesi de bu hedefin önemli bir parçası. Çocuklardan yaşlılara herkesin mutlu olacağı bir merkez kuruyoruz” dedi.

 

KOCAELİ’YE YEPYENİ BİR YAŞAM ALANI KAZANDIRILMIŞ OLACAK

Başiskele Seymen Millet Bahçesi’nin ilk etabı olan 120 bin metrekarelik alan, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için huzurlu bir kaçış noktası olacak. Yeşil alanların yanında yürüyüş ve bisiklet yolları, piknik alanları, sosyal tesisler ve dinlenme alanları da vatandaşlara sağlıklı ve keyifli bir yaşam sunacak. Proje tamamlandığında, Kocaeli’ye yepyeni bir yaşam alanı kazandırılmış olacak.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MİLLET BAHÇELERİNE TAM DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde hayata geçirilen millet bahçeleri projelerine verdiği destekle, şehirlerin betonlaşmaya karşı nefes alacakları alanlar yaratılmasının önemini sık sık vurguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet bahçelerinin doğaya ve çevreye duyarlı yaşam alanları olarak tasarlandığını belirterek, konuşmalarında, “Şehir hayatının kargaşasından yorulan vatandaşlarımız ruhlarını burada dinlendiriyor, evlatlarımız burada sosyalleşiyor, gençler burada buluşuyor. Her yaş grubundan insanımız burada spor ve egzersiz yaparak sağlıklı bir hayat sürme imkânına kavuşuyor. Pek çok kültür sanat etkinliğinin de düzenlendiği millet bahçelerimiz bu yönleriyle büyük bir boşluğu doldurmaktadır. Şehirlerimize kazandırdığımız her millet bahçesiyle sosyal, kültürel ve ekonomik değer katan cazibe merkezleri oluşturuyoruz” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu vizyonu doğrultusunda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de çevreye duyarlı projelere imza atarak, vatandaşların doğayla buluşabileceği alanlar oluşturuyor. Başkan Büyükakın da bu projelerin çevre bilincini artırarak, şehre değer katacağını ifade etti.

 

“ÇEVRE DOSTU ŞEHİRLER İÇİN MİLLET BAHÇELERİ ÖNEMLİ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da millet bahçelerinin şehirlerin doğal dengesini koruyan ve gelecek nesillere daha yaşanabilir şehirler bırakmayı amaçlayan projeler olduğunu vurguluyor. Bakan Kurum, “Millet bahçeleri, şehirlerimize yeni bir soluk getiriyor. İnsanların doğayla iç içe vakit geçirebileceği, yeşil alanlarla donatılmış bu projeler, çevre bilincini de artıracak. Bu alanlar, hem bugünün hem de yarının çocukları için sürdürülebilir bir çevreye katkı sağlayacak,” vurgusunu her fırsatta yapıyor.

 

KOCAELİ’YE YENİ BİR YAŞAM ALANI

Başiskele Seymen Millet Bahçesi, Kocaeli’nin çehresini değiştirecek projelerden biri olarak öne çıkıyor. Yeşil alanların korunmasına yönelik çalışmalarla çevre bilincini artıran bu projeler, kentin nefes almasını sağlayacak. Başkan Büyükakın, millet bahçeleri gibi projelerle, Kocaeli’nin daha mutlu, daha yeşil bir şehir olma yolunda önemli adımlar attığını vurguladı. Seymen Millet Bahçesi tamamlandığında şehre çok büyük değer katacağını vurgulayan Başkan Büyükakın, bu projenin Kocaeli’de doğa ile iç içe bir yaşam arzulayan herkese hizmet edeceğinin altını çizdi. Bu dev proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millet bahçeleri vizyonunun bir yansıması olarak, şehir yaşamının stresinden kaçıp huzur dolu bir mola vermek isteyen herkes için yeni bir cazibe merkezi olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı