enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Bakırköy Belediyesi’nden atıksız bir dünya için farkındalık etkinliği

Bakırköy Belediyesi, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında atıksız bir dünya için farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçti.

Bakırköy Belediyesi’nden atıksız bir dünya için farkındalık etkinliği
21.09.2024 19:19
0
A+
A-

Bakırköy Belediyesi, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında atıksız bir dünya için farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçti. Düzenlenen farkındalık etkinliğinde çok sayıda Bakırköylü çevresel atıkları hep birlikte topladı.

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun çevre dostu belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ilçede farkındalık etkinliği düzenlendi. 20 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla ‘Let’s Do It Türkiye’ ortaklığıyla gerçekleşen etkinlikte çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu çok sayıda çevreci, Yeşilköy Balıkçılar Barınağı’nda atıkları dayanışma içinde topladı. “Atıksız bir dünya mümkün” mottosuyla çevrenin temizlendiği farkındalık etkinliğinde, atıklardan üretilen ürünler sergilenerek dönüşümün ve sürdürülebilirliğin önemine de dikkat çekildi.

“Amacımız: Yeşil ve mavinin başkenti, sürdürülebilir bir Bakırköy”

Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdülhamit Pehlivan günün anlam ve önemine binaen çevre sağlığı için gerçekleştirdikleri çalışmalara değinerek, “Dünya Temizlik Günü’nün ilan edilmesindeki temel amacın ‘O gün çöpleri toplayalım her taraf temiz olsun’dan öte bir felsefe barındırdığını bildiğimiz için burada özellikle öğrencilerle, gençlerle buluştuk. Onlara ‘Yeşil ve mavinin başkenti, sürdürülebilir bir Bakırköy’ planımızdan bahsettik ve neler yapacağımızı konuştuk. Atık konusunda olduğu yaptığımız bu gibi çalışmaların yanı sıra özellikle yeni kurmuş olduğumuz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzle beraber ilçemizde daha fazla çevre etkinlikleri, sürdürülebilirlik konusunda daha fazla hizmet, daha fazla yeşile ve maviye saygılı bir planlama gerçekleştirmeyi amaç edindik. Atıksız bir dünya mümkün, çalışmalarımız çevreci ve atıksız bir Bakırköy için devam edecek” dedi.

“Geleceğe daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak çok güzel”

Okuduğu lisedeki arkadaşlarıyla birlikte etkinliğe katılan Ateş Parıltı, “Çevreyi korumak ve doğayı temizlemek için böyle bir etkinliğin içinde bulunmak beni çok mutlu etti. Bu tür projeler sayesinde bilinçleniyorum. Ayrıca geleceğe daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak çok güzel bir his” şeklinde konuştu.

“Bu çalışmayı her belediye yapmalı”

Çevreye katkı sunmanın gurur verici olduğunu belirten Derin Cinoğlu ise, “Bence bu çalışmayı her belediye yapmalı. Genç yaşta hem bilinçlenmek hem de farkındalık oluşturmak gerekiyor. Çok güzel bir etkinlik oldu, herkes katılmalı. Çevrenin temizlendiğini görünce kendimle gurur duydum çünkü bu dünya hepimizin ve yaşadığımız yeri hepimiz temiz tutmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı