enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2603
EURO
37,3898
ALTIN
2.918,08
BIST
8.699,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Zirvesi düzenliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konusundaki farkındalık çalışmaları kapsamında ANSİAD ile işbirliğinde 16 Ekim Çarşamba günü Akra Hotel’de İklim Değişikliği Zirvesi düzenliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Zirvesi düzenliyor
14.10.2024 13:14
0
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konusundaki farkındalık çalışmaları kapsamında ANSİAD ile işbirliğinde 16 Ekim Çarşamba günü Akra Hotel’de İklim Değişikliği Zirvesi düzenliyor. Zirvede 4 farklı oturum gerçekleştirilecek. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek olan Akdeniz havzasında yer alan Antalya’da iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konusunda farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında 16 Ekim Çarşamba günü İklim Değişikliği Zirvesi düzenlenecek.  İklim Değişikliği Zirvesi 16 Ekim Çarşamba günü 09.00-17.30 saatleri arasında Akra Hotel’de gerçekleştirilecek. Zirvede açılış konuşmalarının ardından 4 farklı oturum gerçekleştirilecek. 

AKDEMİSYENLER SUNUM YAPACAK

“İklim Değişikliği Zirvesinin Düzenlenmesindeki Amaç ve İklim Değişikliğinin Batı Akdeniz Bölgesi’ne Muhtemel Etkileri” başlıklı ilk oturumda Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Ethem Karadirek “İklim Değişikliği Ekseninde Su Kaynakları Yönetimi” konusunu ele alacak. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uygun Aksoy “İklim Krizi ve Tarım-Gıda Sistemleri”, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Tamer Atabarut ise “İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Perspektifinden Turizm” başlıklı sunumlarını gerçekleştirecek. 

YEREL YÖNETİMLERİN HAZIRLIKLARI ANLATILACAK

Zirvenin ikinci oturumu ise “Yerel Yönetimlerde İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri” başlığıyla gerçekleştirilecek. Sunucu Merve Akıncı’nın moderatörlüğünü yapacağı oturumda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, nötr karbon hedefinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları anlatacak. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de iklim değişikliğinin illerine olan etkileri ve mücadele çalışmaları hakkında bilgiler verecek,  su kaynaklarının korunması, sel ve taşkınlara karşı alınan önlemler, karbon nötr hedefine ulaşmak için yapılan projeleri anlatacak. 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN EKONOMİYE ETKİLERİ

3. oturumda ise İklim Değişikliğinin Batı Akdeniz Bölgesi Ekonomisine ve Yeşil Dönüşüme Uyum Sürecinin Yaratacağı İktisadi Etkileri ele alınacak. Bu oturumda iklim değişikliğinin ticarete ve üretime olan etkileri ve yeşil dönüşümde finansman fırsatları ele alınacak. ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özbek de “Antalya İklim Değişikliğine Nasıl Hazır Olacak? Sivil Toplumun Gücü ve ANSİAD” konulu bir konuşma gerçekleştirecek. 

COŞKUN ARAL İLE İKLİM KONULU SÖYLEŞİ

Zirvenin 4. ve son oturumunda da iklim değişikliği kapsamında kamu tarafından yapılan mevzuat çalışmaları ele alınacak. 16.30 – 17.00 saatleri arasında ise Savaş Muhabiri & Fotoğrafçı & Gazeteci & Yönetmen & Yapımcı Coşkun Aral, “İklim Değişikliği ile Her Şey Kötüye mi Gidecek?” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek. Zirve, Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ile sona erecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı