enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
ALTIN
2.928,60
BIST
8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C

Altın Portakal Kısa Film Jüri Üyesi Derya Durmaz, Son Filminin Ödüllerine Bir Yenisini Ekledi

61.

Altın Portakal Kısa Film Jüri Üyesi Derya Durmaz, Son Filminin Ödüllerine Bir Yenisini Ekledi
12.10.2024 13:16
0
A+
A-

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali sürerken festivalin Ulusal Kısa Film Jüri üyelerinden oyuncu – yönetmen Derya Durmaz’ın yeni filmi “Will You Come With Me?”ye bir ödül daha geldi. Altın Portakal’da Özel Gösterim kapsamında seyirciyle buluşan ve aynı tarihlerde Linz Kısa Film Festivali Uluslararası Yarışma bölümünde yer alan film, 8 Ekim’de Milano’da gerçekleştirilen Milano Est Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. 

İçinde yaşadığımız zamanın şartlarının, kadınların sadece kendilerinin değil erkeklerin eylemlerinin de sorumluluğunu üstlendiği ve sonuçlarına tek başlarına katlanmak zorunda kaldıkları geçmişin karanlık günlerinde pek de farklı olmadığını gözler önüne seren, Berlin doğumlu bir hikaye olan “Will You Come With Me?”, şimdiye dek dünya çapında pek çok festivale konuk oldu. Blackwood Film Festivali (Almanya), Animaphix Uluslararası Animasyon Filmler Festivali/ Deneysel Yarışma (İtalya), Animafest Cyprus/ Uluslararası yarışmalarında ve Art Cabbage dergisi 2024 Sanat Ödülleri Film dalında ise Jüri Özel ödüllerine layık görüldü. 

2014’te yönetmenliğe başladığı ilk filmi “Ziazan” ile dünya festivallerinde dikkat çeken ve ödüller kazanan Durmaz, daha sonra dünya prömiyerini Uluslararası Berlin Film Festivali’nde yapan “Gri Bölge” (2015), “A Windof of Time- Lockdown Diaries” (2020), “Confined” (2021), “Circumcision” (2022) ve “Will You Come With Me?” (2023) adlı yapımlarda yönetmen koltuğuna oturdu. Ekranlarda “Bugünün Saraylısı” ve “Ihlamurlar Altında” gibi dizilerle tanınan Durmaz, sinemada ilk olarak Zeki Ökten’in yönettiği “Çinliler Geliyor” (2006) filminde rol almıştı. Reis Çelik’in “Mülteci” (2007), Semir Aslanyürek’in “7 Avlu” (2009), Tayfun Pirselimoğlu’nun “Saç” (2010), Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın bol ödüllü filmleri “Mavi Dalga” (2013) gibi pek çok filmde rol alan Durmaz, son olarak dünya prömiyerini 2023’te Uluslararsı Berlin Film Festivali’nde yapan ve 2024’te iki dalda Alman Film Ödülleri’ne aday gösterilen, Milena Aboyan’ın “Elaha” filminin başrollerinden birinde yer aldı.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı