enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Çok Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

Türkiye’de Modern ve Çağdaş Sanatın Tarihi semineri başlıyor

İstanbul Modern'in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, çevrimiçi seminerlerine yeni bir programla devam ediyor.

Türkiye’de Modern ve Çağdaş Sanatın Tarihi semineri başlıyor
07.03.2022 12:40
0
A+
A-

İstanbul Modern'in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, çevrimiçi seminerlerine yeni bir programla devam ediyor. “Türkiye’de Modern ve Çağdaş Sanatın Tarihi” adlı yeni program 15 Mart’ta başlıyor

 

Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Lale Devri’nden günümüze sanat alanındaki yönelimleri ve çağdaş sanat ortamındaki değişimleri tarihsel bir perspektifle işleyen “Türkiye’de Modern ve Çağdaş Sanatın Tarihi” adlı seminer 10 hafta sürüyor.

 

Program, 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nda batılılaşma döneminden 20. yüzyıla uzanarak Türkiye’de sanatın gelişimini kronolojik olarak inceleme olanağı sunuyor. 

 

İki bölümden oluşan programın ilk yarısında Osmanlı’da Batılılaşma ve erken Cumhuriyet döneminde gelişen sanatın ve sanat ortamının anlatısı tarihsel bağlamıyla ele alınırken, ikinci yarısında ise 1950’den sonra Türkiye’de çağdaş sanat ortamı, sanatçılar, yapıtlar, sergiler ve kurumlar bakımından gelişmeler detaylı olarak işleniyor.

 

Programın ilk yedi dersi Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün tarafından yürütülüyor. Sülün’ün vereceği seminerler; “Batılılaşmanın EtkileriSanatın Akademik DönüşümüErken Cumhuriyet Döneminde Türkiye Sanat OrtamıMüstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği ve d Grubu Etkileri, Yeni Bir Dönem: 1950’ler… Modernlik ve Türkiye1970’ler Yeni Bir Dönem, Arayışlar” başlıkları altında sıralanıyor.

 

Programın son üç dersi ise Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu tarafından veriliyor. Bu bölümde ise “1980’ler Sanatta Bireysel Eğilimler, 1990’larda Postmodernizm ve Türkiye’de Çağdaş Sanat: Uluslararası Anlayış, 2000’lerden Günümüze” başlıklarına odaklanılıyor.

 

Katılım belgesi veriliyor

Tüm derslere katılanlara Atölye Modern Çevrimiçi Katılım Belgesi sunuluyor. Dersler video konferans sistemi aracılığıyla canlı olarak gerçekleşiyor. 

 

Atölye Modern Çevrimiçi seminerleri ücretli ve katılımlar kontenjanla sınırlı. Detaylı bilgi için: 0212 334 73 52 ve atolyemodern@istanbulmodern.org

 

Ders programı: 15, 22, 29 Mart; 5, 12, 19, 26 Nisan; 10, 17, 24 Mayıs 2022 Salı günleri, 19.30 – 21.30 (10 Hafta) 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.