“Sanat Terapisi ve Sanatla Klinik Dışı Uygulamalar” programı 18-22 Şubat tarihleri arasında Sakıp Sabancı Müzesi’nde Sakıp Sabancı Müzesi, sanatın bireyler ve topluluklar üzerindeki iyileştirici ve dönüştürücü etkisini merkeze alan “Sanatın İyileştirici Gücü – Sanat Terapisi ve Sanatla Klinik Dışı Uygulamalar” programını hayata geçiriyor.
“Sanat Terapisi ve Sanatla Klinik Dışı Uygulamalar” programı 18-22 Şubat tarihleri arasında Sakıp Sabancı Müzesi’nde
Sakıp Sabancı Müzesi, sanatın bireyler ve topluluklar üzerindeki iyileştirici ve dönüştürücü etkisini merkeze alan “Sanatın İyileştirici Gücü – Sanat Terapisi ve Sanatla Klinik Dışı Uygulamalar” programını hayata geçiriyor. 18-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler, sanat terapisi ve sanatla klinik dışı uygulamalar odağında, sanatı pasif bir izleme deneyiminin ötesinde keşif ve dönüşümün bir parçası haline getiriyor.
Dışavurumcu Sanat Terapisti Bihter Yasemin Adalı yürütücülüğünde gerçekleşen program; konferanslar, paneller ve uygulamalı atölyelerle sanatın bireysel farkındalık, toplumsal aidiyet ve psikolojik iyilik hali üzerindeki etkilerini keşfetmeyi amaçlıyor. 18 Şubat Salı günü uzman konukların katılımıyla düzenlenecek açılış konferansında, sanatsal dışavurum ve yaratıcılığın iyileştirici rolü tartışmaya açılacak.
Program kapsamında, sanatın farklı disiplinlerle kurduğu ilişkileri keşfetmek isteyen katılımcılar için çeşitli atölyeler düzenlenecek. Georg Baselitz’in kartal imgesinden ilham alan intermodel sanat terapisi atölyesi, bireyin kendi yenilenme sürecini sanat aracılığıyla keşfetmesine odaklanırken; müze koleksiyonundaki eserlerle bağ kurmayı teşvik eden heykel atölyesi, özgürleşme ve dönüşüm süreçlerine yeni bir bakış sunacak. Sanatın doğa ile ilişkisini deneyimlemek isteyenler, müze bahçesinde gerçekleşecek ekoart terapi atölyesinde içsel bir keşif yolculuğuna çıkacak. Bedenin duruşu ve hareketi ile duygular arasındaki bağları inceleyen dans ve hareket terapisi atölyesi ise katılımcılara hem fiziksel farkındalık kazandıracak hem de sanatın bedensel dışavurum süreçleriyle nasıl bütünleştiğini deneyimleme fırsatı sunacak. Ayrıca, çocuklara yönelik sanat esaslı uygulamalar, onların kendilerini kelimelerin ötesinde ifade etmelerine olanak tanırken, duygusal farkındalık kazanmalarını ve yaratıcı keşifler yapmalarını destekleyecek.
Sanat Terapisi ve Sanatla Klinik Dışı Uygulamalar etkinliği ile sanatın dönüştürücü yolculuğuna katılmak isteyenlerbiletlerini Sakıp Sabancı Müzesi’nin web sitesi üzerinden satın alabilirler.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı