enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2513
EURO
37,2776
ALTIN
2.997,37
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

İstanbul’un simit arabalarına yeni tasarım.

İBB, seyyar simit, kestane ve mısır arabalarının tasarımını yenileniyor.

İstanbul’un simit arabalarına yeni tasarım.
20.10.2024 20:49
0
A+
A-

İBB, seyyar simit, kestane ve mısır arabalarının tasarımını yenileniyor. Özellikle tarihi meydanlarda ve boğaz kıyısında yer alan seyyar satış üniteleri, daha yenilikçi ve estetik bir görünüme kavuşacak. Yeni tasarımların ilk örnekleri 25 Ekim’den itibaren Beşiktaş Meydanı’nda görülebilecek. 

 

İstanbul’un çeşitli meydanları ile işlek caddelerinde bulunan seyyar simit, mısır ve kestane satış araçlarının tasarımı yenileniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmayla, seyyar satış üniteleri artık daha yenilikçi ve estetik bir görünüme kavuşacak. 

 

9 FARKLI KONSEPT BELİRLENDİ

Özellikle tarihi meydanlarda ve boğaz kıyılarında yer alan seyyar satış üniteleri için meydanların dokusu dikkate alınarak farklı tasarımlar geliştirildi. Tasarımlar; kemerli, neşeli modern ve totem modellerinin her birinin simitçi, mısırcı ve kestaneci kullanımları olmak üzere toplamda 9 farklı konseptte olacak. 

 

YENİ TASARIMLAR İLK KEZ BEŞİKTAŞ MEYDANI’NDA

Yeni satış ünitelerinin tamamında enerji verimliliği açısından güneş paneli kullanıldı. Kullanılan malzeme sayesinde, kullanıcılara kolay temizleme imkanı da sunuyor. Ünitelerde, soğuk kış şartları için örtü sistemi ve kullanıcıların yerle temasını kesmek için platform tasarlandı. 

 

Üretilen 9 yeni tasarım, 25 Ekim 2024 Cuma gününden itibaren Beşiktaş Meydanı’nda İstanbulluların beğenisine sunulacak. Yeni seyyar satış ünitelerinin İstanbul genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı