enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C

Kocaeli İtfaiyesi 96 itfaiye eri alacak

Türkiye’nin eğitim üssü haline gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi gücüne güç katmaya devam ediyor.

Kocaeli İtfaiyesi 96 itfaiye eri alacak
19.10.2024 15:46
0
A+
A-

Türkiye’nin eğitim üssü haline gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi gücüne güç katmaya devam ediyor. Yeni istasyonlar açarak ve yeni araçlar alarak olaylara müdahale süresini kısaltan Kocaeli İtfaiyesi bu kez de itfaiye personeli alımı için ilana çıktı. Sınava girmek isteyen adaylar başvuru formunu Büyükşehir’in www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden temin edecek.

 

BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAK

Adaylar, elektronik ortamda dolduracakları başvuru formlarının çıktısını alıp imzalayarak, başvuru formuna istenen belgeleri ekleyecekler. Başvurular şahsen yapılacak ve posta ve mail yolu ile veya diğer şekillerde yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

 

96 İTFAİYE ERİ ALINACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkılan ilanda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere ilk defa atanmak üzere itfaiye eri alımı yapılacağı belirtildi. 96 itfaiye eri alımı için çıkılan ilanda KPSS P93 Puan Türünden en az 60 puan alanların başvuruda bulunabileceği açıklandı.

 

BAŞVURULAR 21-29 KASIM TARİHLERİNDE

Erkek ve Kadın adaylar başvurularını 21-29 Kasım 2024 tarihleri arasında (mesai günlerinde saat 09.00-17.00 arasında) elektronik olarak yapacak. 6 Aralık tarihinde sınava girmeye hak kazanan adaylar ilan edilirken adaylar daha sonra yazılı ve uygulamalı sınava girecek. 14 Aralık tarihinde yazılı sınav yapılırken 16-27 Aralık tarihleri arasında ise adaylar uygulamalı sınava tabi tutulacak.

 

ADAYLARIN 30 YAŞINI GEÇMEMİŞ OLMASI GEREKİYOR

Söz konusu sınava askerlikle ilişiği olmayan, boyu 1 metre 67 santimden az olmayan erkek, 1 metre 60 santimden az olmayan kadın adaylar katılabilecek. Bununla birlikte boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmayacak. Ayrıca adayların 30 yaşını geçmemiş olması ve 2024 yılı KPSS’den en az 60 puan alması gerekiyor.

 

EN AZ C SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ ŞARTI

Diğer yandan adaylardan itfaiyecilik ve yangın güvenliği, itfaiyecilik ve sivil savunma, sivil savunma ve itfaiyecilik ön lisans programlarının birinden mezun olma şartı aranıyor. En az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak da genel şartlar arasında. Adaylardan sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olması isteniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı