enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2664
EURO
37,4335
ALTIN
2.915,41
BIST
8.699,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

17 Ekim’de BİFO, 23 Ekim’de Borusan Quartet müzikseverlerle buluşacak

Borusan Quartet, 23 Ekim Çarşamba akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda yeni sezonunun ilk konserinde izleyicilerle bir araya gelecek.

17 Ekim’de BİFO, 23 Ekim’de Borusan Quartet müzikseverlerle buluşacak
14.10.2024 13:17
0
A+
A-

Borusan Quartet, 23 Ekim Çarşamba akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda yeni sezonunun ilk konserinde izleyicilerle bir araya gelecek.  

 

Şef Equilbey’nin yönetimindeki BİFO’nun konuğu Alena Baeva

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 17 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde klasik müziğin başarılı isimleri; şef Laurence Equilbey ve keman sanatçısı Alena Baeva’yı ağırlıyor. Günümüzün önde gelen orkestra şeflerinden biri olarak gösterilen Laurence Equilbey, açık fikirli sanat vizyonu, geniş repertuvarı ve yenilikçi yorumlarıyla müzik dünyasında ilgiyle takip ediliyor. Özellikle klasik ve romantik dönem öncesi repertuvarına ve 19. yüzyıl müziğine olan hakimiyeti ile öne çıkan Fransız orkestra şefi, kariyer yolculuğunda Nikolaus Harnoncourt, Eric Ericson, Denise Ham, Colin Metters ve Jorma Panula ile gibi öncü isimlerle çalışma fırsatı buldu.  

Equilbey’nin yönetimindeki BİFO’nun bu konserde eşlik edeceği solist ise klasik müzik dünyasının başarılı isimlerinden keman sanatçısı Alena Baeva. New York Classical Review tarafından “manyetik bir varlık” ve “büyüleyici bir ses teknisyeni” olarak anılan sanatçı, Gustavo Gimeno, Paavo Järvi, Marek Janowski, Vladimir Jurowski, Tomáš Netopil ve Riccardo Minasi gibi müzik sahnelerinin önde gelen şefleriyle çalıştı. “Romantik Dönemden İzler” başlıklı bu konserde, Beethoven’ın Atina Harabeleri Uvertürü, Mendelssohn’un keman konçertosu ve Farrenc’in 3. Senfoni’sini seslendirilecek. 

Konser öncesinde müzik yazarı Aydın Büke, Zorlu PSM Touche’de, saat 19.00-19.30 arasında bir söyleşi gerçekleştirecek.

Borusan Quartet, yeni sezonunu “Müzikal Armağan” konseriyle açıyor 

23 Ekim Çarşamba günü, saat 20.00’de müzikseverler Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda keyifli bir klasik müzik konserine tanıklık edecek. Borusan Quartet, “Müzikal Armağan” başlıklı, yeni sezonunun bu ilk konserinde, aynı zamanda yakın dost olan iki usta bestecinin yaşamlarından izler taşıyan eserleri bir araya getiriyor. Bestecilerin müzikleri arasındaki bağı ve birbirlerine duydukları derin saygıyı vurgulayan konser için Robert Schumann’ın 1842’de tamamladığı op.41/1 Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, özel bir anlam taşıyor. Zira bu eser, Schumann’ın yakın dostu Felix Mendelssohn’a adanmış. Mendelssohn ise 1837 tarihli op.44/2 Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ile öncüsü kabul ettiği Beethoven’a saygılarını sunuyor. Erken romantik dönemin müzikal karakterinden ve bestecilerin yaşamlarından izler taşıyan eserleri bir araya getiren konser, dinleyicileri unutulmaz bir müzik yolculuğuna çıkaracak.

Konser öncesinde müzik yazarı Aydın Büke, Süreyya Operası’nın üst katında saat 19.00-19.30 arasında bir söyleşiye imza atacak. 

Borusan Sanat’ın hayata geçirdiği yeni mobil uygulama 

Borusan Sanat mobil uygulamasıyla tüm konserler, duyurular ve güncel haberlere mobil cihazlardan kolayca ulaşmak artık mümkün. Kullanıcılar, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Quartet ve Borusan Müzik Evi’nin konseriyle ilgili tüm bilgileri burada görebildiği gibi, Borusan Sanat’ın düzenlediği konserlerle ilgili öncelik, ayrıcalık ve indirimler sağlayan üyelik programı hakkında da bilgi alabilirler. Hem Android hem de Apple işletim sistemleriyle uyumlu olan bu uygulama sayesinde, Borusan Sanat’ın internet sitesinde yer alan tüm bilgilere ve “bilet al” yönlendirmesiyle konser biletlerine mobil uygulamadan hızla erişilebiliyor. Uygulama içerisinde yer alan Borusan Sanat’ın internet radyosu Borusan Klasik’e ve çevrimiçi platformu borusansanat.tv’ye de menüden kolaylıkla girilebiliyor. Müzikseverler, mobil uygulama üzerinden Borusan Sanat’taki tüm gelişmeleri yakından takip edebilir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı