enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
ALTIN
2.928,60
BIST
8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C

Nevşehir Belediyesi Ahmet Faik Çakıllı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi Törenle Açıldı

Nevşehirli hayırsever iş insanı Ahmet Faik Çakıllı tarafından yaptırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Nevşehir Belediyesi Ahmet Faik Çakıllı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi Törenle Açıldı
12.10.2024 11:34
0
A+
A-

Nevşehirli hayırsever iş insanı Ahmet Faik Çakıllı tarafından yaptırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, “Biz milletimizin, fakirimizin, fukaranın, kimsesizin yanındayız. Kimsesiz biri bu şehirde olmayacak. Kimsesizlerin kimsesi Nevşehir Belediyesidir. Bundan herkes emin olsun.” dedi.

Nevşehir Belediyesi’nin mevcut Özel İnsanlar Eğitim Merkezi yanında bulunan ve hayırsever iş insanı Ahmet Faik Çakıllı tarafından yaptırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nin yapımı tamamlandı. Merkezin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve eşi Melek Arı’nın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve hayırsever iş insanı Ahmet Faik Çakıllı’nın kızı Aylin Ayer, oğulları Murat ve Mustafa Çakıllı ile birlikte özel insanlar ve aileleri katıldı.

Burada konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Ahmet Faik Çakıllı ve ailesine teşekkür etti. Ahmet Faik Çakıllı’nın isminin verildiği bu yeni merkez sayesinde burada eğitim alan öğrenci sayısının iki katına çıkarak 100’e ulaşacağını ifade eden Arı,  okulda özel insanlara yönelik okuma-yazma, beden eğitimi, el sanatları eğitimleri ile birlikte psikolojik rehberlik hizmetinin verileceğini söyledi.

Arı, “Özel insanlarımızın hayatını kolaylaştıracak, hayatlarını kolaylaştıracak, keyifli zaman geçirmelerine fırsat verecek bir yerin açılışını yapma şerefine nail olduğum için gerçekten çok mutluyum. Bu şehirde her şey çok kıymetli, her bir ferdimiz kıymetli.  Ancak benim 2019 yılından itibaren söylediğim, üzerinde durduğum bir konu var. Özel insanlarımızın çekmiş olduğu sıkıntılara karşı biz belediye olarak, toplum olarak ne yapabiliriz.? Bunu ilk geldiğimde söylemiştim ve bugün sözümüzün birinci aşamasını yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluğu bize yaşatan hayırsever ailemize de teşekkür ediyorum. Bu merkez bizim var olan merkezimiz ile birlikte tam bir kompleks haline geldi. Bu komplekste özel insanlarımız her türlü kültürel ve sportif faaliyetleri yapabilecek. En sıkıntılı ailelerimiz, en zor durumda olan ailelerimiz evlerinde özel insanları barındıran ailelerimiz. Gerçekten düğünü, cenazesi, tatili, pazarı gezmesi yok.Bu merkez günlük olarak onları bir nebze olsun rahatlatacak. Ama biz onları daha da rahatlatacak yeni bir merkez daha yapacağız. Orada da özel insanlarımızı bir haftalıkta olsa yatılı olarak misafir edeceğiz ve ailelerini bir nebze olsun rahatlatacağız. Evlerindeki sevgiyi, şefkati yakinen hissedebilecekler. Aile merhametinden, sevgisinden asla farklı olmayacak. Biz milletimizin, fakirimizin, fukaranın, kimsesizin yanındayız. Kimsesiz biri bu şehirde olmayacak. Kimsesizlerin kimsesi Nevşehir Belediyesidir. Bundan herkes emin olsun. “ diye konuştu.

Arı, konuşmasının ardından Ahmet Faik Çakıllı’nın kızı Aylin Ayer, oğulları Murat ve Mustafa Çakıllı’ya çiçek ve plaket vererek birlikte açılış kurdelesini kesti.

Açılışa katılanlar daha sonra hep birlikte merkezi gezdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı