enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2466
EURO
37,6383
ALTIN
2.912,12
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C

Erciyas-Çimtaş Ortaklığıyla Kurulan “Blacksteel” Teknolojiye Yatırım Yapacak

Global çelik boru ve vagon sektörlerinin öncü firmalarından Erciyas ve dünya çapında bir mühendislik ve inşaat firması olan ENKA İnşaat’ın iştiraki Çimtaş, ileri teknoloji yatırımlarını hedefleyen Blacksteel Teknoloji Yatırımları A.

Erciyas-Çimtaş Ortaklığıyla Kurulan “Blacksteel” Teknolojiye Yatırım Yapacak
07.10.2024 13:01
0
A+
A-

Global çelik boru ve vagon sektörlerinin öncü firmalarından Erciyas ve dünya çapında bir mühendislik ve inşaat firması olan ENKA İnşaat’ın iştiraki Çimtaş, ileri teknoloji yatırımlarını hedefleyen Blacksteel Teknoloji Yatırımları A.Ş.’yi hayata geçirdi. 2022 yılında Hyperloop projeleri ile başlayan paydaşlığın yüksek teknoloji yatırım platformuna evrildiği Blacksteel, Türkiye’nin teknolojik dönüşümüne önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

 

Erciyas Tech Ventures Teknoloji Yatırımları A.Ş. ve Çimtaş İleri Teknoloji Çözümleri A.Ş.’nin eşit hisseli ortaklıkla kurduğu Blacksteel, Hyperloop teknolojisi başta olmak üzere, geleceğin teknolojilerine odaklanarak Türkiye’yi bu alanda küresel bir oyuncu haline getirmeyi amaçlıyor.

 

Blacksteel; Çimtaş ve Erciyas gruplarının operasyonel ve üretim kabiliyetleri, AR-GE & ÜR-GE deneyimleri, teknoloji yatırımları konusundaki bilgi birikimleri ve ileri mühendislik kapasitelerini birleştirerek global inovasyon projeleri ile yeni teknolojiler geliştirmeyi hedefleyecek.

 

Blacksteel Teknoloji Yatırımları A.Ş.’nin temel hedefleri arasında:

  • Global İnovasyon: Yeni teknolojiler geliştirmek ve global inovasyon ekosistemine katkıda bulunmak.
  • Yüksek Teknoloji Yatırımları: Yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren yüksek potansiyelli teknoloji şirketlerine uzun vadeli stratejik yatırımlar yapmak.
  • Hyperloop Teknolojisi: Hyperloop boru hattı ve diğer bileşenlerinin üreticisi olmasının yanı sıra Hyperloop Teknolojisinin geliştirilmesi ve üretilmesi konusunda öncü olmak, bu alanda Ar-Ge çalışmalarına yatırım yaparak, Türkiye’yi bu teknolojide dünya liderleri arasına taşımak.
  • Sinerji Yaratma: Ortakların mevcut operasyonlarından önemli ölçüde faydalanılacak alanlar bularak, yatırımlar yapmak suretiyle üretim kabiliyet ve kapasitelerinden en üst derecede yararlanmak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı