enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2488
EURO
37,5994
ALTIN
2.912,78
BIST
9.041,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C

EÜ standı ziyaretçilerin beğenisini topladı

Tam bağımsız bir Türkiye hedefi,  Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile milyonları bir araya getiren TEKNOFEST Adana sona erdi.

EÜ standı ziyaretçilerin beğenisini topladı
07.10.2024 12:03
0
A+
A-

Tam bağımsız bir Türkiye hedefi,  Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile milyonları bir araya getiren TEKNOFEST Adana sona erdi.  Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde gerçekleştirilen, Ege Üniversitesinin akademik paydaşı olduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) tamamlandı.

Adana Havalimanı’nda gerçekleştirilen festivalde, Ege Üniversitesinin standını, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar,  Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar başta olmak üzere, özel ve kamu kurumlarının temsilcileri, üniversite rektörlerinin yanı sıra yurt içinden ve dışından her yaştan misafir ziyaret etti.

Türkiye’den ve dünyadan havacılık, uzay ve teknoloji tutkunlarının buluştuğu TEKNOFEST Akdeniz’den Ege Üniversitesi, ödüllerle döndü. TEKNOFEST 2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda, Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımı yenilikçi yöntemlerle geliştirdiği projesiyle “Sağlık ve İlk Yardım” kategorisinde birincilik ödülünü kazanırken; 2024 yılı TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında “Sağlık ve Yaşam Bilimleri” alanında ikincilik ödülünü Dr. Esra Atalay Şahar, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde  tamamladığı “Endoplazmik Retikulum Aracılı Yıkım Yolu (Erad)’nun Meme ve Prostat Kanserinde Kritik Rol Oynayan Steroid Hormon Reseptörlerine Etkisinin ve Kimyasal/Biyolojik İnhibitörlerinin Terapötik Potansiyellerinin Değerlendirilmesi” başlıklı teziyle aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “TEKNOFEST Adana’da 5 gün boyunca binlerce ziyaretçiye, çalışmalarımızı, akademik vizyonumuzu sergileme ve anlatma fırsatı bulduk. Tam bağımsız Türkiye vizyonuyla yola çıktığımız dünyanın en büyük teknoloji buluşmasında; tam akredite öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin proje takımlarımızın başarıları ile gururlandık. 7’den 70’e her yaştan misafirler standımıza yoğun ilgi gösterdiler. Hem üniversitemizden hem diğer yükseköğretim kurumlarından gençlerimizin imzasını taşıyan ilham verici, ufuk açıcı projeleri inceledik. Gençlerimizin fikirleri, enerjileri ve vizyonları geleceğe yönelik umutlarımızı bir kat daha artırdı” diye konuştu.

“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”

Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “TEKNOFEST 2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın ‘Sağlık ve İlk Yardım’ kategorisinde EGESAM-BİYOİZLEM Takımı birincilik ödülü; 2024 yılı TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri  ‘Sağlık ve Yaşam Bilimleri’ alanında Dr. Esra Atalay Şahar, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ndeki teziyle ikincilik ödülünü kazandı. EGESAM-BİYOİZLEM Takımına ödülünü Cumhurbaşkanı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan takdim ederken,  Dr. Esra Atalay Şahar’a ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır verdi. Ege Üniversitesi olarak teknolojinin hızla geliştiği bu çağda, ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendirecek gençlerimizin inovasyon odaklı projelerini, güçlü altyapımız ve araştırma ekosistemimizle destekliyoruz. Elde ettiğimiz başarılar, üniversitemizin bilimsel ve teknolojik alanda sergilediği kararlılığın göstergesidir. Millî Teknoloji Hamlesi doğrultusunda, geleceğin teknolojilerine odaklanarak ülkemizin kalkınma hedeflerine katkı sağlamak amacıyla, tüm akademik kadromuz ve mensuplarımızla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Hayallerini gerçeğe dönüştürerek bilimsel ve teknolojik projelerle dünyaya katkı sunmaları için gençlerimize her türlü desteği sağlayan, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a ve yedi yıldır bu değerli organizasyonu gençlerimizle buluşturan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, festivalde Ege Üniversitesi markasını başarıyla temsil eden tüm ekip arkadaşlarıma, gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı