enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1738
EURO
37,8481
ALTIN
2.906,58
BIST
9.116,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C

EÜ’nün standı havacılık ve teknoloji tutkunlarının ilgi odağı oluyor

Adana’da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Adana’da Ege Üniversitesinin standı yoğun ilgi görüyor.

EÜ’nün standı havacılık ve teknoloji tutkunlarının ilgi odağı oluyor
03.10.2024 11:16
0
A+
A-

Adana’da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Adana’da Ege Üniversitesinin standı yoğun ilgi görüyor.

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST bu sene Adana’da teknoloji severlerle buluştu. Festivalin akademik paydaşları arasında yer alan Ege Üniversitesinin standı havacılık ve teknoloji meraklılarının ilgi odağı oldu. Festivalinin ilk günü Tam Bağımsız Türkiye vizyonuyla projelerini sergileyen Ege Üniversitesinin rüzgârı esti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin dört bir yanından bilim ve teknoloji meraklılarını, geleceğin teknolojilerini üreten gençleri bir araya getiren TEKNOFEST Adana’nın açılışı büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi. Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla, gençlerin bu alanlara olan ilgisini artırmayı ve yerli teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan dev organizasyonun ilk gününde, üniversitemiz standı Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Takımlarımızın; savunma sanayii, uzay teknolojileri, yapay zekâ, otonom araçlar ve sağlık teknolojileri gibi kritik alanlarda hazırladıkları projeler ziyaretçiler tarafından beğeni ile takip edildi. Ege Üniversitesi olarak bugün geliştirdiğimiz yeniliklerle yarının teknolojilerine yön vermeye devam edecek, Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmak için projeler üretmeyi sürdüreceğiz.  TEKNOFEST’te yarışacak olan üniversitemiz takımları başta olmak üzere tüm ekiplere  başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı