enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2065
EURO
37,8365
ALTIN
2.912,55
BIST
9.012,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
21°C

Çankaya Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek

Çankaya Belediyesi yeni eğitim-öğretim döneminde okulların ihtiyaçlarını karşılayarak kapsamlı destek programına devam ediyor.

Çankaya Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek
02.10.2024 19:21
0
A+
A-

Çankaya Belediyesi yeni eğitim-öğretim döneminde okulların ihtiyaçlarını karşılayarak kapsamlı destek programına devam ediyor. Kent genelinde 12 okulun dış cephe boyama, bakım-onarım işlemlerinde sona gelindi.

 

Eğitime her alanda ve ayrım gözetmeksizin katkı sunan Çankaya Belediyesi, ilçe sınırlarında yer alan okullarda 2024-2025 eğitim öğretim yılı için tadilat, bakım-onarım ve boyama çalışmalarını sürdürüyor. Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almaları için okul yönetimlerinin talepleri doğrultusunda 12 okulda dış cephe boyama çalışması kısa sürede tamamlanacak.

 

BAŞKAN GÜNER: EĞİTİME KAPSAMLI DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Eğitime destek için tüm imkanlarıyla öğrencilerin, ailelerin ve okul yönetimlerinin yanında olduklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner; “Yaz aylarında başlattığımız, talep eden okullarımızın bakım, onarım ve boyama işlemlerinde sona geldik.

Sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almaları için var gücümüzle çalıştığımız çocuklarımıza yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diliyorum.” dedi. Okullarda ücretsiz öğle yemeği projesini hayata geçiren Çankaya Belediyesi, hafta içi her gün üniversite öğrencilerine de ücretsiz akşam yemeği sunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin okul temizliği kampanyasına da destek veren Belediye, talep eden okullarda çocukların hijyenik ve sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi için he türlü desteği sağlamak için çalışıyor.

 

12 OKUL HIZLICA TAMAMLANACAK

Akpınar, Aydınlar, Metin Akkuş, Ayrancı, Dumlupınar, Birlik, Büyükesat, Arka Topraklık, Çamlıtepe, Yücetepe, Koru ve Mutlukent Mahallelerinde bulunan 12 okulda çalışma yapan ekipler, beyaz zemin üzerine mavi ve kırmızı boya ile renklenen okul duvarlarıyla öğrencilerin temiz bir ortamda eğitim almalarına olanak sağlıyor. Talepler kapsamında oluşturduğu program doğrultusunda hizmetlerini sürdüren Belediye, son olarak Aşağı Dikmen Mahallesi’nde bulunan Şehit Doğukan Tazegül Anadolu Lisesi’nde dış cephe boyama çalışmasına başladı.

 

TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

Sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket eden Çankaya Belediyesi, ibadethane, muhtarlık, taksi durağı gibi vatandaşların ortak kullanımına açık alanların yanı sıra okulların da bakım ve yenileme çalışmalarını yaparak örnek oluyor. Okulların talepleri doğrultusunda iç- dış boya, çatı onarımı, zemin asfaltlanması, tuvalet yenilemesi, bahçe duvarı gibi düzenlemeleri yapan Çankaya Belediyesi, ağaç dikimi, bank, çöp kovası, basketbol potası yerleştirme ve zemin düzenlemesi gibi çalışmalarla eğitim kurumlarının fiziki ihtiyaçlarının karşılanmasına destek oluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı