enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1973
EURO
37,8565
ALTIN
2.926,99
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C

Başkan Altay: “Ülkemizin ve Dünyanın Size İhtiyacı Var”

Konya’nın 10 bin yıldır şehir hayatını sürdürebilmiş dünyadaki ender yerleşim yerlerinden birisi ve Türkiye’nin en çok üniversiteye sahip şehirlerinden birisi olduğunu belirten Başkan Altay, gençlerin şehirdeki tarihi eserleri mutlaka ziyaret etmelerini, Büyükşehir’in gençlik projelerine dahil olmalarını tavsiye etti.

Başkan Altay: “Ülkemizin ve Dünyanın Size İhtiyacı Var”
01.10.2024 12:51
0
A+
A-

Konya’nın 10 bin yıldır şehir hayatını sürdürebilmiş dünyadaki ender yerleşim yerlerinden birisi ve Türkiye’nin en çok üniversiteye sahip şehirlerinden birisi olduğunu belirten Başkan Altay, gençlerin şehirdeki tarihi eserleri mutlaka ziyaret etmelerini, Büyükşehir’in gençlik projelerine dahil olmalarını tavsiye etti. Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak yurt dışındaki toplantılarda Filistinlilerin sesi olmak için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altay, “Güçlü bir ülke olmak zorundayız. Özellikle bölgemizde ayakta kalmak için başka bir şansımız yok. Türkiye son 20 yılda çok mesafe kat etti. Eskiden kötülüğe karşı sadece kalbimizle buğz ediyorduk. Şimdi sözümüzle bir kötülüğü düzeltmeye çalışıyoruz, inşallah elimizle düzelteceğimiz günlerin de sizlerin yaşadığı Türkiye’de gerçekleşeceğine inanıyorum. Ülkemizin size ihtiyacı var, dünyanın size ihtiyacı var” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde (NEÜ) öğrencilerle bir araya geldi.

NEÜ Erol Güngör Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılışında konuşan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Konya’nın bir öğrenci şehri olduğunu belirterek, gençlere ve öğrencilere desteğinden dolayı Başkan Altay’a teşekkür etti.

“KONYA’DA BULUNMANIZDAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 5 üniversitesi, 120 bin üniversite öğrencisiyle Türkiye’nin en çok üniversiteye sahip şehirlerinden birisi olduğunu ve öğrencilerin Konya’da bulunmalarından dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek sözlerine başladı.

“KONYA HER DÖNEMDE TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİ OLMUŞ”

Konya’nın 10 bin yıldır şehir hayatını sürdürebilmiş dünyadaki ender yerleşim yerlerinden birisi olduğuna değinen Başkan Altay, “Çatalhöyük UNESCO tarafından ilan edilmiş dünyanın ilk yerleşik şehri ve o günden itibaren Konya her dönemde dünyanın en önemli medeniyetlerine ev sahipliği yapmış bir şehir. En önemlisi Selçuklulara 200 yıl başkentlik yapmış. Konya, kadim bir başkent. O dönem Konya; medreseleriyle, kültür-sanatıyla adeta dünyanın en önemli şehirlerinden birisi haline gelmiş ve şöyle etrafınıza baktığınızda gördüğünüz birçok eserin de Selçuklulardan Konya’mıza kaldığını görebilirsiniz. Bu eserleri mutlaka ziyaret edin. Konya her dönemde Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olmuş. Bugün gelinen noktada Konya bir sanayi şehri, tarım şehri, öğrenci şehri, bilim şehri. Her manada öne çıkmaya çalışan bir şehir” diye konuştu.

BAŞKAN ALTAY GENÇLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerle ilgili birçok önemli hizmet yürüttüklerini kaydeden Başkan Altay, Gençlik Meclisi, Sosyal İnovasyon Ajansı, Kapsül Teknoloji Platformu, Genç Kültür Kart, Atmosfer Gençlik Merkezi gibi Türkiye’ye örnek teşkil eden faaliyetleri anlatarak öğrencilerden mutlaka buralardan faydalanmalarını tavsiye etti.

“GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLMAK ZORUNDAYIZ”

Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı gibi uluslararası alanda önemli görevleri olduğuna ve yurt dışında Konya’yı ve Türkiye’yi temsil ettiğine değinen Başkan Altay, “İsrail’in Filistin’deki yaptığı katliam herkesin en önemli gündemi haline geldi. Yurt dışındaki toplantılarda Filistinlilerin sesi olmak için çaba sarf ediyoruz. Birçok toplantıya katılma nedenimiz bu. En azından konunun gündemde tutulmasını sağlıyoruz. Güçlü bir ülke olmak zorundayız. Özellikle bölgemizde ayakta kalmak için başka bir şansımız yok. Savaş Lübnan’a sıçradı, oradan nereye gideceği belli değil. Gazze’de yaşayan insanların dramını anlatmama gerek yok, hepiniz her dakika sosyal medyadan görüyorsunuz. Onun için Türkiye’nin çok daha güçlü olması lazım, bunu yapacak olan da sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

“KÖTÜLÜĞÜ ELİMİZLE DÜZELTECEĞİMİZ GÜNLER GELECEK”

Türkiye’nin son 20 yılda çok önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Başkan Altay, “Ama daha çok çaba sarf etmeniz ve bir birikim oluşturmanız gerekiyor. Bu sadece Türkiye’de yaşayan insanlar için değil, dünyada sıkıntı çeken herkes için böyle. Eskiden kötülüğe karşı, zulme karşı sadece kalbimizle buğz ediyorduk. Şimdi sözümüzle bir kötülüğü düzeltmeye çalışıyoruz, inşallah elimizle düzelteceğimiz günlerin de sizlerin yaşadığı Türkiye’de gerçekleşeceğine inanıyorum” cümlelerini kullandı.

“BU SIRALARI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİN”

Öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyen ve okudukları sıraların kıymetini bilmelerini tavsiye eden Başkan Altay, “Şöyle geriye dönüp okul sıralarına bakınca bu yaşadıklarımın onda birini bile hayal etmem mümkün değildi. Allah imkan verdi, şimdi şehrimize hizmet ediyoruz. Rabbim sizlere de mutlaka imkanlar sunacak. Kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor. Bu sıraları, özellikle birinci sınıftaki arkadaşlarımız çok iyi değerlendirsinler. Ülkemizin size ihtiyacı var, dünyanın size ihtiyacı var” dedi.
                                                                                  
Başkan Altay konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

Programa; NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’nden dekanlar ve öğrenciler katıldı.        

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı