enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Şehre renk katan Kadıköy Çizgi Festivali başladı.

Çizgi tutkunlarının buluşma noktası Kadıköy Çizgi Festivali rengârenk etkinlikleri ve atölyeleri ile kapılarını açtı.

Şehre renk katan Kadıköy Çizgi Festivali başladı.
28.09.2024 13:25
0
A+
A-

Çizgi tutkunlarının buluşma noktası Kadıköy Çizgi Festivali rengârenk etkinlikleri ve atölyeleri ile kapılarını açtı.

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Kadıköy Çizgi Festivali, 27 Eylül Cuma günü Yoğurtçu Parkı’nda başladı. Çizer söyleşilerinden canlı çizimlere, sergilerden çizgi roman mezatına, imza günlerinden film gösterimlerine kadar birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı festival 29 Eylül Pazar akşamına kadar devam edecek.

Her yıl çizgi roman, manga, animasyon ve karikatür meraklılarını, genç-usta kuşağı çizerler ile buluşturan festival için İstanbul’un birçok ilçesinden çizgi ve karikatür tutkunları Kadıköy’e akın etti. İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği festival, çizerlerin imza günlerinden animasyon film gösterimlerine, söyleşilerden canlı çizimlere ve sergilere kadar gün boyu süren birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Çocuklar, gençler ve yetişkinler için de birbirinden renkli atölyelerin yer aldığı festival alanında çizgi roman, karikatür dergileri ve ürünleri de meraklısı ile buluşuyor.

FESTİVALDE “RAKUN” SERGİSİ

Kadıköy Çizgi Festivali için herkesi Kadıköy’e davet eden Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ise şöyle konuştu: “Kadıköylü komşularımızla birbirinden değerli yazarlarımızla, çizerlerimizle beraber çok güzel bir ortamda Yoğurtçu Parkı’nda Kadıköy Çizgi Festivali’ndeyiz. Festivalimizin bu yıl beşincisini düzenliyoruz. Festivalin içerisinde ailece hep beraber çok güzel zaman geçirebileceğiniz atölyeler, çizim alanları, film gösterimleri ve çocuk etkinlikleri var. Yine festivalimizde Kadıköy’ümüzün birçok sokağında duvar resimleri bulunan ‘Rakun’ lakaplı duvar sanatçısı Burak Metin Yurdakul’u da anıyoruz. Festivalde, geçtiğimiz Nisan ayında, genç yaşta hayatını kaybeden sanatçı için saygı duruşu niteliğinde bir sergi düzenliyoruz. Ayrıca bu yılki festivalin dikkat çeken önemli etkinliklerinden biri ise Belçika İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte düzenlenen “Çizgi Roman ile Belçika Turu” adlı sergi olacak. Bütün komşularımızı hafta sonu yoğurtçu parkına bekliyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı