enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C

İZDENİZ trafiğe nefes oldu

İzmirlilerin körfez ulaşımını daha fazla tercih etmesi için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tatil yoğunluğunun yüksek olduğu yaz aylarında feribot seferlerini artırdı.

İZDENİZ trafiğe nefes oldu
21.09.2024 14:10
0
A+
A-

İzmirlilerin körfez ulaşımını daha fazla tercih etmesi için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tatil yoğunluğunun yüksek olduğu yaz aylarında feribot seferlerini artırdı. Üçkuyular – Bostanlı feribotu ile 25 Temmuz -25 Ağustos tarihleri arasında geçen yıla oranla yüzde 30 artışla 127 bin 903 araç taşınırken, kent trafiği de nefes aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Körfez’de deniz ulaşımının payının artırılması yönündeki talimatı doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Tatil yoğunluğunun yüksek olduğu yaz aylarında hem kentteki trafik yükünü azaltmak hem de yolculara güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sunmak için feribot seferleri artırıldı. 25 Temmuz ile 25 Ağustos tarihleri arasında Üçkuyular-Bostanlı arasında hizmet veren feribotlara 79 ilave ek sefer koyuldu. Aynı anda iki feribotun sefere çıkması sağlanarak temmuz ayı süresince 127 bin 903 araç taşındı. 2023 yılının aynı döneminde 96 bin 500 araç taşınmıştı. Böylelikle geçen yıla oranla taşınan araç sayısı yüzde 30 artarken, kent trafiği de nefes aldı. Ek seferlerin yoğunluğa ve talebe göre devam edeceği bildirildi. 

Arabalı vapuru tercih edenler için müzik dinletisi 
İZDENİZ, özellikle yaz döneminde cuma günleri feribot yolcularını keyiflendirmek için bir de sürpriz yapıyor. Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı’na bağlı İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu ile Bostanlı Arabalı Vapur İskelesi’nde bekleyen araç sahiplerine müzik dinletisi yapılıyor.   

Marım: Körfezde ulaşımın daha da artması için çalışıyoruz
Deniz ulaşımını güçlendirmek ve İzmir Körfezi’ni verimli kullanmak amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İZDENİZ AŞ Genel Müdürü Gökhan Marım, “Yurttaşlarımıza güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım sunmak için deniz ulaşımındaki verimliliği artırıyoruz. Karayolu ile 1 saati aşan yolculuk süreleri, feribot seferlerinin konforuyla 20 dakikaya iniyor. Yoğun saatlerde koyduğumuz ek seferlerle, İzmirlilerin feribot seferlerine ilgisinin artmasını mutlulukla takip ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın körfezin verimli kullanılması hedefi doğrultusunda İzmir Körfezi’nde ulaşımın daha da artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı