enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1114
EURO
38,1604
ALTIN
2.879,00
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Ege Üniversitesi Avrupa’nın En Büyük Yükseköğretim Zirvesinde Tanıtıldı

Ege Üniversitesi (EÜ), Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından Fransa’nın Toulouse kentinde düzenlenen “Avrupa Uluslararası Eğitim İş Birliği Yükseköğretim Zirvesi”nde tanıtıldı.

Ege Üniversitesi Avrupa’nın En Büyük Yükseköğretim Zirvesinde Tanıtıldı
20.09.2024 14:14
0
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ), Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından Fransa’nın Toulouse kentinde düzenlenen “Avrupa Uluslararası Eğitim İş Birliği Yükseköğretim Zirvesi”nde tanıtıldı.

Avrupa’nın en büyük yükseköğretim zirvesi olarak adlandırılan EAIE 2024 Yükseköğretim Zirvesine katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi standında dünyanın dört bir yanından gelen üniversite temsilcilerini ağırlayarak hem üniversite ile ilgili bilgiler verdi hem de ikili iş birliği anlaşmaları yaptı.  Zirvede, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, EÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. A. Candaş Adıgüzel Zengin eşlik etti.

Zirveyi değerlendiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin son dönemde büyük bir atılım gösterdiği alanların başında uluslararasılaşma yer alıyor. Uluslararasılaşma misyonumuz kapsamında yükseköğretime örnek olan önemli projeleri hayata geçirdik. Faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda, Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği tarafından Fransa’nın Toulouse şehrinde düzenlenen EAIE 2024 Zirvesine katılarak, kurduğumuz stantta tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizi tanıttık. Yoğun ilgi gören standımızda farklı ülkelerden ziyaretçileri ağırladık. Zirvede, Türk yükseköğretim modelini uluslararası alanda daha görünür kılmak ve küresel iş birliklerimizi güçlendirmek amacıyla, birçok uluslararası yükseköğretim kurumunun temsilcileriyle bir araya geldik” diye konuştu.

“Farklı ülkelerinden üniversiteler ile işbirliği anlaşmaları yapıldı”

Organizasyonun, Ege Üniversitesinin uluslararası arenada tanınırlığına katkı sağladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Zirvede, global eğitim ağımızı genişleterek çeşitli temaslarda bulunduk. Dünyanın farklı ülkelerinden üniversiteler ile değişim ve iş birliği anlaşmaları yaptık. University Institution of Barranquilla Rektörü Arcesto Julian Castro Agudelo ile ikili iş birliği protokolü imzaladık. Gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimizle dünya genelinde bilgiye dayalı bir toplum inşa etme yolunda önemli adımlar atıyoruz. University Institution of Barranquilla ile imzaladığımız iş birliği protokolü ile her iki üniversite bilimsel ve kültürel alanlarda ortak projeler yürütecekler. Farklı ülkelerden birçok yükseköğretim kurumunun Ege Üniversitesi standını ziyaretleri sırasında, University of Europa for Applied Sciences Başkanı Prof. Dr. Maurits van Rooijen ile  yaptığımız görüşmede, başarıyla yürüttüğümüz sürdürülebilirlik, akreditasyon ve inovasyon odaklı projelerimizi tanıtarak Gıda Güvenliği alanında yeni çalışmaların kapılarını araladık. Ülkemizin yükseköğretimdeki yetkinliklerini uluslararası düzeyde daha görünür kılarken, gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik gibi küresel sorunlara yönelik çözüm üretme kapasitemizle dünya çapındaki eğitim kurumları ile olan ilişkilerimizi derinleştiriyoruz” dedi.

“Uluslararası arenada çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Rektör Prof. Dr. Budak, programı kapsamında, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ile bir araya gelerek ileriye yönelik araştırma, geliştirme, bilimsel araştırma projeleri, uluslararası değişim olanakları ve potansiyel iş birliklerini değerlendirdi. Yeni iş birliklerinin, üniversitelerin küresel bilimsel toplulukta daha etkin bir şekilde yer almasına ve uluslararası ölçekte sürdürülebilir akademik başarılara imza atılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerindeki niteliği artırmak için uluslararası arenada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversitemizin Avrupa’da daha tanınır bir yükseköğretim kurumu haline gelmesi için ikili iş birliği anlaşmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı