enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0782
EURO
38,0496
ALTIN
2.835,00
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yelkenliler Haliç’te suya iniyor

İBB’nin İstanbul’a kazandırdığı ilk uluslararası su sporları tesisi Haliç Su Sporları Merkezi, bu hafta sonu yelken yarışlarına ev sahipliği yapacak.

Yelkenliler Haliç’te suya iniyor
19.09.2024 12:40
0
A+
A-

İBB’nin İstanbul’a kazandırdığı ilk uluslararası su sporları tesisi Haliç Su Sporları Merkezi, bu hafta sonu yelken yarışlarına ev sahipliği yapacak. İBB ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğinde Bosphorus Cup kapsamında ikinci kez gerçekleştirilecek etkinlikte 10 kulübün 100 sporcusu yarışacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İstanbul’a kazandırdığı Haliç Su Sporları Merkezi’nde 21 – 22 Eylül’de Haliç Yelken Yarışları düzenlenecek. İBB ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğinde Bosphorus Cup kapsamında ikinci kez gerçekleştirilecek etkinlikte 10 kulübün 100 sporcusu yarışacak. Sporcular denizde şampiyonluk mücadelesi verirken aileleri de tribünlerden heyecanlarına ortak olacak. 

6 – 17 yaş aralığındaki sporcuların yelken açacağı organizasyonda Optimist ve Ilca 4 sınıflarında genel ve junior genel kategorilerde yarışlar yapılacak.  İlk kez gerçekleştirilecek olan ve 13 – 17 yaş arası sporcuların katılabileceği RS Quest sınıfı yarışları için 19 – 20 Eylül tarihlerinde parkur antrenmanı yapılacak. 

Yarışların sonunda kulüplere ve sporculara kupa ve çeşitli hediyeler verilecek.

SU SPORLARININ MERKEZİ

Yapımı tamamlandıktan sonra geçtiğimiz yıl açılan Haliç Su Sporları Merkezi’nde Beyoğlu, Eyüp ve Fatih bölgelerindeki çocuk ve gençlere kürek, kano ve yelken branşlarında eğitimler veriliyor. Su sporlarında birçok kulübe ev sahipliği yapan tesis uluslararası su sporları festivalinin yanı sıra çeşitli dönemlerde ulusal ve yerel yarışlara da ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı