enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0782
EURO
38,0496
ALTIN
2.835,00
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yiğit’ten Gaziler Günü’nde 4. Madde tepkisi: “Mustafa Kemal’in askerlerini yenemezsiniz; ezip geçemezsiniz”

Gaziler Günü’nden bir gün önceki akşam Balçova’da yaşayan gaziler ve aileleriyle bir araya gelen Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Anayasa’nın 4.

Yiğit’ten Gaziler Günü’nde 4. Madde tepkisi: “Mustafa Kemal’in askerlerini yenemezsiniz; ezip geçemezsiniz”
19.09.2024 12:29
0
A+
A-

Gaziler Günü’nden bir gün önceki akşam Balçova’da yaşayan gaziler ve aileleriyle bir araya gelen Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Anayasa’nın 4. Maddesi’nin değişikliğine yönelik tartışmalara tepki gösterdi. Böyle bir şeyin asla olamayacağını belirten Yiğit, “Güzel Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında ülkemizi, milli beraberliğimizi bölmeye çalışanlarla karşı karşıyayız. Anayasamızın ilk 4 maddesini değiştirmek isteyenlerle karşı karşıyayız. Onlara buradan haykırıyorum. Mustafa Kemal’in askerlerini yenemezsiniz; ezip geçemezsiniz. Çünkü bizler vatanı için canını feda etmeye hazır olan kişilerin evlatlarıyız. Sizlerin evlatlarıyız, sizlerin” diye konuştu. Gazilerin, Atatürk’ün gösterdiği yolda. onun ilke ve devrimlerine sahip çıkarak bağımsızlık ve özgürlük mücadelelerini veren büyük kahramanlar olduğunu kaydeden Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaziler, vatan savunmasını canları pahasına yapan kişilerdir. Sizlerin vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gazilik ünvanının 103. Yılındayız.  103. Yılımız kutlu olsun, gaziler gününüz kutlu olsun. Buradaki gazilerimizin hayatları sadece bir kahramanlık hikâyesi değildir. Ayrıca ulusumuz birliğinin, beraberliğinin sembolüdür. Burada bize düşen en büyük görev Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini unutmamaktır. Vatanını seven görevini en iyi yapandır. İlk başta Balçova’yı yaşanabilir, güzel bir kent haline getireceğiz. Sonrasında da fedakarlıklarınızı unutmayacağız. Sizlerin yaşam koşullarını iyileştirmek ve ihtiyacınız olan tüm desteği vermek için var gücümüzle çalışacağız.” 

“GAZİ VATAN SEVGİSİNİN SEMBOLÜDÜR” 

Yemeğe katılan İzmir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Orhan Aydın da, gazilerin vatan sevgisinin sembolü olduğunu belirterek, “Şehit ve gazi, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gaziler Gününüz kutlu olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından Yiğit ve Aydın birbirlerine çiçek takdim etti. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı