enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9977
EURO
38,0539
ALTIN
2.831,84
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İster Araç Kiralayarak İster Otobüs ile: İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri

Her biri doğal güzellikler ve tarihi zenginliklerle dolu bu tatil beldeleri, araç kiralayarak veya otobüs yolculuğu ile kolayca ulaşabileceğiniz birbirinden farklı destinasyonlar sunuyor.

İster Araç Kiralayarak İster Otobüs ile: İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri
12.09.2024 15:03
0
A+
A-

Her biri doğal güzellikler ve tarihi zenginliklerle dolu bu tatil beldeleri, araç kiralayarak veya otobüs yolculuğu ile kolayca ulaşabileceğiniz birbirinden farklı destinasyonlar sunuyor. Kırklareli’nin denizle buluşan köylerinden, Bursa’nın tarih kokan sokaklarına, Çanakkale’nin kıyı kasabalarından, İzmir’in sakin bölgelerine kadar uzanan bu güzergahlar, size hem dinlenme hem de doğal ve tarihi güzellikleri keşfetme fırsatı verecek. Türkiye’nin lider seyahat sitesi ENUYGUN, şehirden uzaklaşıp sakinlik arayanlar için yakın rotaları listeledi. 

 

Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için birbirinden güzel yerler var. İstanbul’dan kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz bu rotalar, doğanın ve tarihin tüm güzelliklerini bir arada sunuyor. Türkiye’nin lider seyahat sitesi ENUYGUN, araç kiralayarak veya otobüs yolculuğu ile kolayca ulaşabileceğiniz İstanbul’a yakın tatil rotalarını listeledi. İğneada’dan Gökçetepe’ye, Trilye’den Assos’a uzanan bu tatil yerleri hem doğanın hem de tarihin tadını çıkarmak isteyenler için mükemmel kaçış noktaları.

İğneada

Karadeniz kıyısındaki sahil beldesinde yer alan ve longoz ormanları ile çevrili İğneada’da doğanın ve denizin keyfini aynı anda çıkarmak mümkün. Doğa tutkularının gözde lokasyonlarından İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, nadir bulunan bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapıyor. İğneada’nın çevresinde yer alan Erikli Gölü ve Mert Gölü, kuş gözlem turları ve doğa yürüyüşleri için en çok tercih edilen rotalar arasında yer alıyor. Mert Gölü’nden longoz ormanlarına doğru kano yolculuğuna çıkabilir, İğneada yakınlarındaki Demirköy’de bulunan Dupnisa Mağarası’na yapılan turlara katılabilirsiniz.

Kıyıköy

İstanbul’a iki saat uzaklıkta olan Kıyıköy, tertemiz denizi ve doğası ile sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih edeceği bölgeler arasında yer alıyor. Bölgenin geçmişine tanıklık etmek için Aya Nikola Manastırı, Kıyıköy Mağarası, Kıyıköy Liman Hamamı ve Kıyıköy Kalesi’ni gezebilir, Selvez Koyu ve Poliçe Koyu’nda denize girebilirsiniz. Bölge aynı zamanda sportif balıkçılık, kamp ve doğa sporları ile ilgilenenler için de uygun bir ortam sunuyor. Küçük bir balıkçı kasabası olarak bilinen Kıyıköy’de başta kalkan balığı olmak üzere taze deniz ürünlerini denemeyi ve keşfedilmeyi bekleyen salaş mekanları ziyaret etmeyi unutmayın. Araç kiralama fikri bu rota için uygun olabilir.

Erikli

İstanbul’a en yakın Ege tatilini yapabileceğiniz Erikli’ye araç kiralayarak 3,5 saatte ulaşmak mümkün. Uzun, geniş kumsalı ve masmavi denizi ile Mecidiye, Uzunkum ve İtalyan Koyu’nda denize girebilir, Danişment Orman Kampı’nda doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz. 

Gökçetepe

Şehir hayatının gürültüsünden kaçmak isteyen doğa tutkunları için Gökçetepe oldukça uygun bir tatil rotası. Edirne’nin Keşan ilçesinde yer alan Gökçetepe Tabiat Parkı, bölgenin en ünlü kamping alanlarından biri. Saros Körfezi’nin eşsiz manzarasını sunan parkta bisiklet turlarına ve doğa gezilerine katılabilir, ATV safari yapabilirsiniz. Saros Körfezi’nin sahilinde uzmanlar eşliğinde dalış eğitimi alarak tertemiz denizin içindeki canlıları keşfedebilirsiniz.

Gölyazı

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı eski bir Rum balıkçı köyü olan Gölyazı, sakin atmosferi ve huzur dolu manzarasıyla İstanbul’a yakın tatil rotalarından biri. Bölgede sandal turu yapabilir, Uluabat Gölü’nde mart ve kasım ayları arasında çiçeklenen nilüferleri görebilirsiniz. Göl kenarındaki manzara eşliğinde kahvaltı yapabilir, Zambak Tepesi’nde güneşin batışını izleyebilirsiniz.

Trilye

İstanbul’dan kolaylıkla ulaşılabilen Trilye, hem tarihi hem de doğal güzelliklerin keşfedilebileceği yerlerden biri. Zeytinbağı olarak da bilinen ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Trilye, Bursa’nın en keyifli mahalleleri arasında yer alıyor. Taş Mektep, Fatih Cami, Aya Todori Kilisesi ve Köylü Pazarı’nı keşfederken tarih kokan sokakları gezebilirsiniz. Trilye Yat Limanı’nda gün batımına karşı yürüyüş yapabilir, eşsiz lezzetteki yemeklerden deneyebilirsiniz.

Assos

İstanbul’da yaşayanlar için hafta sonları kaçış rotalarının başında Assos geliyor. Kalabalıktan uzak sakinliğiyle ön plana çıkan Assos, huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için ilk sıralarda yer alıyor. Mavi bayraklı plajları, Kaz Dağları’nın tertemiz havası ve kamp alanları ile Kuzey Ege’nin eşsiz güzellikteki rotası Assos, kısa süreli tatiller için ideal. Yeşilin mavi ile kucaklaştığı Assos, deniz tatilinin yanı sıra tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkmak isteyenlere de hitap ediyor. Hafta sonu tatil rotasında Assos’u tercih edecekler Kadırga Koyu ve Yeşil Liman’da denize girebilir, Behramkale’yi gezerek tarihi koklayabilir. Hayranlık uyandıran Assos Antik Kenti’ni keşfedebilir, Athena Tapınağı’nda muhteşem gün batımı manzarasını izleyebilirsiniz.  

Gelibolu

Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile önemli bir yere sahip olan Gelibolu tarih, deniz ve kamp tatili için tercih edilen yerlerden biri. Ayrıca yakın konumda olması sebebi ile otobüs bileti alarak kolayca gidilebilmesi Gelibolu’yu cazip kılıyor. Gelibolu’dayken Anzak Koyu’ndan Gelibolu Tarihi Milli Parkı’na, Savaş Müzesi’nden Gelibolu Şehitler Abidesi’ne tarih dolu bir gezi planlayabilir ve Fatma Kadın Plajı, Hamzabey, Feneraltı, Morto Koyu, Kömür Limanı’nda denize girebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı