enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0128
EURO
38,0032
ALTIN
2.827,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Özel çocuklar Selçuklu Sanat Tasarım Atölyesi’nde etkinlik yaptı.

Selçuklu Belediyesi eğitime olan desteğini farklı vesilelerle her platformda sürdürüyor.

Özel çocuklar Selçuklu Sanat Tasarım Atölyesi’nde etkinlik yaptı.
10.09.2024 19:06
0
A+
A-

Selçuklu Belediyesi eğitime olan desteğini farklı vesilelerle her platformda sürdürüyor. Selçuklu Sanat Tasarım Atölyesi TÜBİTAK 4008 “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı” kapsamında Selçuklu Sanat Tasarım Atölyesi’nde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

 

TÜBİTAK öncülüğünde gerçekleştirilen proje Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,Selçuklu Bilim ve Sanat Merkezi iş birliğinde gerçekleştirildi.

 

Projenin paydaşı olan Selçuklu Belediyesi  özel bireylere okul dışı öğrenme ortamları olan  Sille Tabiat Okulu,  Selçuklu Gelişim ve  Teknoloji Atölyesi, Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi ile ev sahipliği yaparken Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ile öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı.

 

Projenin amacı

 

Bu yıl 2.si düzenlenen Doğada Engelsiz Bilim 2”  etkinliği özel gereksinimli bireylerin okul dışı öğrenme ortamları  ve doğa aracılığıyla bilimsel olguları fark etmelerini sağlamak, merak duygularını geliştirmek, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini teşvik etmek, bilişsel, sosyal, görsel ve motor becerilerinin geliştirmesine katkıda bulunmaları amacıyla gerçekleştiriyor. Projede veliler de akademik eğitimler alarak çocukları ile ilgili izlemeleri gereken yollar hakkında bilgi sahibi oluyor.

 

Proje Koordinatörü Kaynar: “Projeden hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz istifade etti.”

 

Projenin  TÜBİTAK tarafından özel gereksinimli bireylere yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyleyen Proje Koordinatörü Osman Kaynar: “Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi projemizin ortağıdır. Konya Büyükşehir Belediyemiz, Selçuklu Belediyemiz ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de projemizde katılımcı olarak yer aldı. Projemizin faaliyetlerini, etkinliklerini, bahse konu ortaklarımız ve katılımcılarımız destekledi. Projemiz Konyamızda öğrenim gören, ortaokullarda öğrenim gören 6. ve 7.sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırladı. Amacımız öğrencilerimizin okullarda öğrendikleri teorik bilgileri okul dışı öğrenme ortamlarında kapsayıcı ve uygulayıcı etkinliklerle, eğitimlerle uygulamalı olarak öğrenmelerine katkıda bulunmaktır. Projemize Konya’nın farklı okullarından öğrencilerimiz katıldı ve  öğrencilerimizin aileleri de dahil edildi. Öğrencilerimiz Konya merkezi ve çevresindeki etkinlik alanlarında etkinliklere devam ederken ailelerine yönelik de atölyeler düzenlendi. Dolayısıyla hem öğrencilerimize hem de velilerimize yönelik atölyeler, eğitimler bahse konu etkinlik alanlarında verildi.” dedi.

 

Projede eğitimlere katılan velilerden bir tanesi olan Şerife Koyuncu da aldıkları eğitimlerin pratikte de oldukça faydalı olduğuna vurgu yaparak projenin ortaya çıkmasında ve uygulamasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı