enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0782
EURO
38,0496
ALTIN
2.835,00
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Başkan Aras Seydikemer’de Kültür Şenliği’ne Katıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Seydikemer’de gerçekleştirilen, gelenek ve görenekleri yaşatmak için düzenlenen Devecik-Âmincik Şenliği’ne katıldı.

Başkan Aras Seydikemer’de Kültür Şenliği’ne Katıldı
13.08.2024 21:10
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Seydikemer’de gerçekleştirilen, gelenek ve görenekleri yaşatmak için düzenlenen Devecik-Âmincik Şenliği’ne katıldı. Ara verilerek yeniden başlanan şenlikte vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Aras’a yoğun ilgi gösterdi.

Seydikemer ilçesi Çobanisa Mahalle Muhtarlığı ve Seydikemer Çobanisalılar Derneği tarafından düzenlenen “Devecik-Âmincik” şenliğine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da katıldı. Desteklerinden dolayı Seydikemer ilçesi Çobanisa Mahalle Muhtarlığı ve Seydikemer Çobanisalılar Derneği Başkan Aras’a plaket taktim etti.

“Yörük çadırında tüten duman bu memleketin teminatıdır”

Seydikemer ilçesi Çobanisa Mahalle Muhtarlığı ve Seydikemer Çobanisalılar Derneği tarafından düzenlenen “Devecik-Âmincik” şenliğinde konuşan Başkan Aras, “Bugün burada bu güzel şenlikte olmaktan çok mutluyum. Sımsıcak karşılamanız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler yörüğüz. Devecilik bizim tarihimizde var. Biz devecilik yapan bir kültürden geliyoruz. Yörük çadırında tüten duman bu memleketin teminatıdır. Bizim yükümüzü taşıyan, düğünlerimiz de kullandığımız develeri bu şenlikte görmek beni mutlu etti. Yörük Türkmen adetlerimizi unutmamalıyız, yaşatmalıyız. Biz belediye olarak bu adetlerin unutulmaması için tüm desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bunun gibi şenlikler gelecek nesillere de bir aktarım sağlıyor. Bu yaşattığımız örf ve adetlerimizi çocuklarımızı da aşılamalıyız ki eskiyi unutmayalım. Çünkü kültürüne, tarihine sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkumdur.” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı