enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1177
EURO
37,8913
ALTIN
2.800,83
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

93. İEF’e insansı robot Sophia damga vurdu

30 Ağustos- 9 Eylül tarihlerinde ‘Teknoloji’ temasıyla düzenlenen 93.

93. İEF’e insansı robot Sophia damga vurdu
10.09.2024 15:33 | Son Güncellenme: 10.09.2024 15:34
0
A+
A-

30 Ağustos- 9 Eylül tarihlerinde ‘Teknoloji’ temasıyla düzenlenen 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’na insansı robot Sophia damga vurdu. Dijital deneyim ve sergi alanında sanat eserlerini inceleyen Sophia’nın bir sokak kedisi ile temas kurması renkli görüntülere yol açtı.

Teknoloji temasıyla düzenlenen 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sürpriz konuğu, Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından tasarlanan insansı robot Sophia, büyük ilgi gördü. Açılış törenine ve resepsiyona katılan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile sahnede selfie çekilen, makas tutup kurdele kesen, sanatçı Okan Bayülgen, Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan ile birlikte TechTalks’ta yer alan Sophia, fuar ziyaretçilerinin büyük ilgisiyle karşılaştı. Programlarda yüzlerce kişi ile fotoğraf çektiren Sophia, katıldığı etkinliklerde yapay zekadan dünyanın ve insanların geleceğine, İzmir’den Türk konukseverliğine kadar birçok konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kimi ziyaretçiler, Sophia ile fotoğraf çektirirken yüzünü okşadı kimisi de sarılarak anı ölümsüzleştirmek istedi.

İlk karşılaşma

Sophia, en çarpıcı karşılaşmasını dijital deneyim ve sergi alanında yaşadı. Sanat eserlerini inceleyen Sophia’yı merak eden bir sokak kedisi ile insansı robotun karşılaşması ilginç görüntüler oluşturdu. Sophia’yı ülkemize getiren ekip, onun sokaktaki hayvanlarla ilk karşılaşması olduğunu dile getirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı